Вбивство на полюванні: особу підозрюваного встановлено

Кіровоградські правоохоронці встановили особу підозрюваного, який під час полювання підстрелив жителя сусідньої області.

Тяжко пораненого 44-річного чоловіка його друзі спробували якнайшвидше доправити до берега та передати лікарям. Однак їх допомога потерпілому, на жаль, не знадобилася. За підозрою у скоєнні злочину працівниками міліції затримано жителя Полтавської області. За вчинене йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Пригода мала місце ще на початку серпня. Під час відкриття сезону полювання на пернату дичину дві компанії мисливців, мешканців сусідньої області, на човнах вийшли на річку Дніпро. Перебуваючи на водному плесі у відстані близько кілометру від прибережної зони одного з сіл Онуфріївського району, одна з компаній помітила зграю качок. Після того, як пролунало кілька пострілів, до них наблизився інший човен. Троє чоловіків, які так само були зайняті полюванням і перебували на невеликій відстані, стверджували, що в їх бік начебто летів дріб.

Дві компанії у кількості 6 осіб заходилися з’ясовувати між собою стосунки і робили це, допоки один з мисливців не поцілив у бік свого опонента. Побачивши, як 44-річний закривавлений товариш впав і став важко дихати, його друзі якнайшвидше попливли до берега, завчасно викликавши карету швидкої медичної допомоги. Поранення в область грудної клітини виявилося надважким. Коли чоловіка врешті винесли з човна, він вже не подавав ознак життя.

Тим часом компанія, серед якої перебував «стрілок», відразу після пригоди припинила полювання. Перепливши на інший бік, чоловіки лишили свій плавзасіб на одній з човнових станцій та тихо розійшлися по домівках.

Через метушню та очевидний стрес, друзі потерпілого не змогли вказати правоохоронцям ні прикмет підозрюваного, ані ідентифікаційного номеру човна. Тож завдання, яке стояло перед працівниками міліції, було доволі складним.

– Після отриманого повідомлення від колег з сусідньої області, кіровоградські оперативники взялися з’ясовувати обставини пригоди. У результаті працівниками Управління карного розшуку та Онуфріївського РВ УМВС в області було встановлено особу підозрюваного. Ним виявився 41-річний житель одного з міст Полтавщини, за іронією долі, того ж що й потерпілий, – розповідає тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника УМВС в області Олександр Скляревський.

Дізнавшись, що його жертва загинула, підозрюваний почав вести замкнутий спосіб життя. Більше не виходив на полювання та навіть про всяк випадок перефарбував човен. Коли з території його домоволодіння на підставі санкції суду вилучали мисливську зброю, чоловік весь час намагався переконати працівників міліції у тому, що стріляв не він і до подій зовсім не причетний. Правдивість його слів спростували вже висновки балістичних експертиз.

У даний час особі повідомлено про підозру у скоєнні злочину. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років, повідомляє прес-служба УМВС України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар