На Кіровоградщині у День знань відкрили меморіальну дошку полеглому медику (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Перше вересня у Соколівській школі стало святом зі сльозами на очах. У словах школярів та вчителів була  любов до рідної школи та неньки-України, яка зараз переживає непрості часи. За її незалежність та територіальну цілісність боровся колишній учень школи Дмитро Панченко, який загинув смертю хоробрих. Саме йому на будівлі школи відкрили меморіальну дошку.

 

Право відкрити дошку надали брату Дмитра Панченка Юрію та раднику голови Кіровоградської районної державної адміністрації з питань учасників антитерористичної операції Євгену Шкваренку. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про загиблого у зоні АТО військового та поклали квіти до меморіальної дошки.

 

Смерть Дмитра Панченка врізалася у пам’ять назавжди. Цього чоловіка цінували і поважали багато людей, адже він рятував їхні життя. Дмитро працював фельдшером Ганнинського ФАПу. Був доброю і справедливою людиною, завжди готовий прийти на допомогу. У зоні АТО був санітарним інструктором третього полку спецпризначення. Навіть будучи на сході країни, до Дмитра телефонували жителі сіл, просили медичної консультації, адже для них він був лікарем від Бога… У чоловіка була можливість залишитися вдома і не повертатися в зону АТО, однак він не міг залишити своїх побратимів, він мужньо йшов на захист країни…

 

29 серпня 2014 року Дмитро Панченко виконував бойове завдання у складі розвідувальної групи в районі Іловайська Донецької області. Під час виходу з Іловайського котла в с. Червоносільське група вела бій з переважаючим в чисельності ворогом, у якому солдат Панченко знищив велику кількість противника та витягнув і надав допомогу пораненим бійцям. У ході бою Дмитро героїчно загинув.

 

Офіційно його вважали зниклим безвісти. У березні 2015 року загиблого розпізнали за експертизою ДНК. 6 квітня Дмитра Панченка поховали на Рівнянському кладовищі на Алеї Слави. У Ганнинському ФАПі, де він працював, відкрито меморіальну дошку. У загиблого героя залишилось двоє дітей шкільного віку і вдова.

Вічна слава герою!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар