На Кіровоградщині з розмахом відсвяткували ювілей села (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За двадцять п’ять кілометрів від міста Кіровограда у неглибокій улоговині по обидва боки степової річки розкинулося мальовниче село Федорівка. Його славна історія бере свій початок з  кінця вісімнадцятого століття. Старожили припускають, що таку назву село отримало в честь майора Федора Бородкіна, якому свого часу належали землі. 

Федорівка пережила різні етапи – від розквіту до занепаду. Місцеві жителі сподіваються, що їхнє село буде відроджуватися, розбудовуватися і процвітати.

Наразі у Федорівці функціонують загальноосвітня школа, дитячий садок, амбулаторія загальної практики сімейної медицини, бібліотека, будинок культури, магазини, фермерські господарства.

Днями федорівчани відзначили ювілейну дату – 240 років з дня заснування села. Цього дня відбулося освячення хреста при в’їзді до села, яке ініціювали сільський голова Олександр Глушко та депутат сільради Петро Комашко, за підтримки голови фермерського господарства «Землероб» Сергія Кадигроба.

Продовжилося свято урочистостями та яскравою концертною програмою. Жителів села привітали почесні гості – голова районної державної адміністрації Алла Поліщук, заступник голови районної ради Тамара Маліцька, головний лікар КЛЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги району» Валерій Радулов, сільські голови.

– Прийміть теплі слова привітань від всього Кіровоградського району, який розділяє вашу славну історичну подію – 240 років від Дня народження. Людей дорогих, ми шануємо щиро, вітаємо хлібом і сіллю, бажаємо миру. Прошу сільського голову прийняти коровай з урожаю 2015 року, як запоруку щасливого мирного життя села Федорівка і на майбутнє століття. Зі святом вас! – з таким словами звернулася до жителів села очільниця району Алла Поліщук, вручаючи керівнику села коровай на вишитому рушнику.

Як подарунок для односельців Федорівський сільський голова Олександр Глушко презентував прапор села Федорівка, на якому зображена композиція гербових барв. До речі, відтепер село має власну символіку – герб і прапор.

Слова привітань федорівцям адресувала також заступник голови районної ради Тамара Маліцька, сільські голови та гості, бажаючи всім мирного життя, успіхів, благополуччя та плідної праці на благо села.

Подарунки з нагоди свята отримали мати-героїні Раїса Кухан та Раїса Масанська, багатодітні матері, сім’ї, у яких цього року поповнення, молоді подружні пари, які побралися, старожили села, військовослужбовці, які проживають на території Федорівської сільської ради.

Гучними оплесками вітали з 50-ти річним ювілеєм місцевий вокальний  колектив «Степівчанка». Патріотичним був парад візочків та парад вишитих рушників, велопробіг, після якого діти випустили в небо жовто-блакитні кульки. Учасники святкових марафонів отримали солодощі.

Вікторія Семененко

Поширити:

Залишити коментар:

коментар