Кіровоградщина сплатила за газ більше, ніж заборгувала, і все одно сидить в боргах

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Протягом 2014-2015 опалювального сезону Кіровоградщина спожила газу на 162.1 млн грн. Підприємства області сплатили за використання газу 164.7 млн грн, тобто понад 100%. Але цих коштів виявилося недостатньо, щоб погасити усю заборгованість, адже за ними досі рахуються минулорічні борги. Тож 38.4 млн грн. пішло на повернення коштів за попередній опалювальний сезон, знову залишивши підприємства Кіровоградщини у списку боржників. 

Про це сьогодні під час наради в облдержадміністрації розповіла начальник управління ЖКГ Кіровоградської ОДА Ольга Довжук – повідомив кореспондент Першої електронної газети.

Також вона зазначила, що за установами, які фінансуються з місцевих бюджетів наразі є заборгованість у 16.2 млн грн., а за населенням – 54.2 млн грн. До речі, населення Кіровоградщини цього року розрахувалося на 128.5%, погасивши частину минулорічних боргів.

Щодо теплопостачальних підприємств, то вони заборгували НАК «Нафтогаз України» теж чималі суми:

КП «Теплоенергетик» (м. Кіровоград) має загальний борг у 94.7 млн грн, з них 15.2 млн. – за 2014-15 опалювальний сезон;

ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» (м. Кіровоград) має сплатити 91 млн грн, з них 10.3 млн грн – за цей рік;

СП ТОВ «Світловодськпобут» має загальну заборгованість у 7.9 млн грн, з яких 2.5 млн цьогорічних;

КП «Теплокомуненерго» (м. Олександрія) за 2014-15 опалювальний сезон  заборгувало  5.8 млн грн, загальна ж заборгованість становить близько 10 млн грн;

КП «Енерговодоканал» (с. Смоліне) повинен повернути «Нафтогазу України» ще 1 млн грн.

При цьому представники теплопостачальних підприємств  повідомили, що у Кіровоградських підприємств 59 млн грн заборгованості набігло через різницю в тарифах, що аж ніяк не залежить власне від роботи комунальників. А от в Олександрії, наприклад, 4 млн грн. боргу «висить» за бюджетними організаціями міста ще з 2014 року. Ці гроші планують реструктуризувати. А 5.8 млн боргу за 2015 рік підприємству нема як погасити і нема чим перекрити.

За словами Ольги Довжук, департамент направив 9.2 млн грн субвенції на погашення заборгованості бюджетних підприємств. При цьому виникли деякі технічні затримки, але борги все-таки будуть погашені до початку опалювального сезону.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар