Зведені дані щодо ситуації у зоні АТО (РНБО)

Одразу ж – добра новина: вчора внаслідок бойових дій жодного українського військовослужбовця не було вбито чи поранено. Ворожих обстрілів з важкого озброєння, а також мінометів, танків та бронетехніки також не було.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

Луганський напрямок

Єдиною «гарячою точкою» було с. Кримське, де противник здійснив 2 збройні провокації в темну пору доби.

Донецький напрямок

Дещо неспокійно було ввечері на Світлодарській дузі: ворог двічі відкривав вогонь зі стрілецької зброї по наших передових позиціях біля Санжарівки і Лозового.

У Горлівці, Дзержинську та на південь від них (до м. Ясинувата) вчора було тихо.

Найбільш неспокійно вчора було в районі Донецького аеропорту, де бойові дії тривали з 16 до 23 години. Поблизу Авдіївки і Опитного ворог до 10 разів відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Також 4 ворожих провокації сталося в Мар’їнці.

У Пісках та Красногорівці та виїзді з Донецька в бік Маріуполя вчора було тихо.

Маріупольський напрямок

Тут вже другий день поспіль бойові дії не велися.

Незважаючи на затишшя на передовій, українські спецслужби продовжують виявляти і знешкоджувати бойовиків та їхніх поплічників

СБУ затримала мешканця Костянтинівки, який воював у лавах бандформування «ДНР». У вересні минулого року у Донецьку зловмисник інструктував бойовиків-снайперів. Також затриманий пройшов диверсійну підготовку та брав участь у бойових діях проти українських військових поблизу Дебальцевого, Вуглегірська та Світлодарська. Встановлено, що у травні-липні цього року він намагався виїхати в Росію через внутрішні чвари серед бойовиків. Зловмисник повернувся до Костянтинівки для оформлення документів, де й був затриманий українськими оперативниками. У нього була вилучена ручна граната РГД-5.

Також у Тельмановському районі Донецької області спецслужби затримали чоловіка, який корегував артилерійський вогонь ворога по позиціях ЗСУ біля Старогнатівки, Новогригорівки і Гранітного. Встановлено, що його завербував бойовик на прізвисько «Вожак».

Нагадуємо, що члени НЗФ, які не заплямували себе вчиненням тяжких злочинів, можуть повернутися до своїх родин та розпочати нове життя в мирній Україні у разі співпраці з правоохоронцями. Так, учора додому повернувся ще один чоловік, який ніс службу на блокпостах в окупованій Горлівці та охороняв захоплені об’єкти. Нещодавно він звернувся до українських правоохоронних органів та погодився розповісти правду про діяльність бойовиків.


Учора поблизу м. Українськ (Донецька область) наші силовики провели обшук в приватному помешканні. Вилучено тротилові шашки, два метри бікфордового шнуру, декілька запалів, гранату РГД-5, саморобний вибуховий пристрій та прапор бандформування «Народноє ополчєніе Донбасса».

Крім того, СБУ попередила передачу великої суми грошей підприємству, яке продовжує працювати на окупованій території. Користуючись українською реєстрацією, підприємство намагалося отримати гроші злочинним шляхом, але українські оперативники вчасно попередили злочин та поінформували Державну фіскальну службу для подальшої перевірки підприємства.

12 11

Збройні Сили України нарощують співпрацю з західними союзниками на морі

Учора розпочалася берегова фаза українсько-американських навчань «Сі Бриз – 2015» на полігоні «Широкий Лан» в Миколаївській області. У навчаннях беруть участь понад 1,5 тисячі військовослужбовців із 12 країн, а також 18 бойових кораблів, катерів і суден забезпечення, 14 літаків та гелікоптерів, а також 25 одиниць броне- та автомобільної техніки.

29-1 25 26 21 22 27 28 23 24 29

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар