Кіровоградська міліція затримала трьох домушників

Зловмисники проникли в будинок кіровоградців й заволоділи їх особистим майном: грошима у сумі 15 тисяч гривень, 5000 доларів США, мобільними телефонами та золотими прикрасами на суму близько 14 тисяч гривень. Одного з грабіжників правоохоронці затримали в обласному центрі, інших двох – на Одещині. За вчинене зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Зловмисники деякий час слідкували за подружжям тож знали, що 69-річний чоловік та його 67-річна дружина займаються підприємницькою діяльністю. За їх рахунок грабіжники і вирішили збагатитися – повідомляють Першій електронній газеті в прес-службі УМВС у Кіровоградській області.

До реалізації злочинних намірів чоловіки заздалегідь почали готуватися. Спочатку простежили, де саме мешкають пенсіонери. Оглянувши будинок, не обладнаний металевими гратами, вирішили проникнути всередину через вікно. Так як на більшості домоволодінь, розташованих на вулиці, були встановлені камери відеоспостереження, зловмисникам спало на думку прикрили свої обличчя жіночими панчохами.

Пізно ввечері грабіжники прихопили з собою «маски», прийшли до помешкання й подзвонили у дзвінок. Впевнившись, що господарів немає вдома, один з чоловіків переліз через паркан та відчинив ворота. Через кватирку у веранді зловмисники потрапили до будинку, та, не вмикаючи світла, шукали гроші. Аж раптом почули, що до будинку під’їхав автомобіль господарів. Непрохані гості швидко сховалися в одній з кімнат й почали чекати, поки власники домоволодіння ляжуть спати. Та через деякий час, чоловікам здалося, що подружжя дивиться телевізор, тому вони вирішили зв’язати жертв і тікати з будинку.

– Я відчула, що на моє обличчя хтось накинув простирадло, таким чином, щоб я не кричала та не бачила обличчя нападників, – розповіла згодом потерпіла. – Після чого, мені відразу заклеїли скотчем рот, та зв’язали ним руки і ноги. Потім невідомий чоловік запитав: «Де гроші? Де золото?»

Злякавшись за своє життя та здоров’я, господарі вказали місце, де знаходяться грошові кошти. Забравши гроші в сумі 5 000 доларів США та 15 000 гривень, два мобільних телефони, а також золоті вироби – ланцюжок, каблучки, пару сережок, злодії покинули будинок.

Мобільні телефони та панчохи нападники в подальшому викинули в озеро.

Потерпілим вдалося розв’язати руки за допомогою леза. Звільнившись, господарі виявили відсутність особистого майна й відразу ж звернулися за допомогою до працівників міліції.

– Правоохоронці встановили особи зловмисників, причетних до пограбування, – повідомив начальник Кіровоградського міськвідділу міліції Ігор Пайлик. – Ними виявилися 47-річний раніше судимий кіровоградець та мешканці іншої області, віком 28 та 38 років. За добу одного з нападників було затримано. А наступного дня на Одещині правоохоронці затримали його спільників.

Речові докази кримінального правопорушення частково вилучено.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

За матеріалами Кіровоградського МВ

УМВС України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар