Бюджетникам Кіровоградщини завинили 1,5 млн. грн. зарплати

Заборгованість із виплати заробітньої плати працівникам бюджетної сфери в області становить 1,5 млн. грн.

Про це на сьогоднішній апаратній нараді повідомив перший заступник голови ОДА Віктор Серпокрилов, передає кореспондент Першої електронної.

Минулого тижня у Кіровограді, Світловодську та Олександрії мали місце факти несвоєчасної виплати заробітної плати, що підтвердили телефонні дзвінки від жителів області на “Гарячу лінію”.

Проте це питання було оперативно вирішене. Залишається ще відкритим питання по Олександрії, де ще невиплачені майже 866 тис. грн.

В цілому по області ця сума становить близько 1,5 млн. грн., зазначив перший заступник голови ОДА.

На цьому тижні, за словами Віктора Серпокрилова, очікується надходження дотації з державного бюджету в сумі 44,3 млн. грн., що дозволить врегулювати питання по цих виплатах, зокрема, по заробітній платі за другу половину листопада.

Також Віктор Серпокрилов повідомив, що в області є проблема з виконанням державного бюджету. Тому на 4 грудня запланована велика нарада податківців і представників територій по забезпеченню виконання планових показників поточного року по доходах як державного, так і місцевого бюджетів.

«Є проблеми з виконанням державного бюджету. Ми залежимо, на жаль, від дотації. Для порівняння: за одинадцять місяців ми збираємо до місцевих бюджетів півтора мільярда, а виплачуємо тільки заробітної плати два з половиною мільярда», – сказав Віктор Серпокрилов.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар