На Кіровоградщині шахрайка під заставу неіснуючої квартири забрала корову й машину

Фото ілюстративне

Працівники Добровеличківського райвідділу міліції затримали 21-річну жінку, яка в сільської жительки видурила машину і корову. Остання взяла під заставу квартири, яку “продавала” в Миколаївській області.

“Підозрювана із сусіднього Новоукраїнського району. Була раніше судима за крадіжки. Випадково познайомилася з жінкою із села Добровеликівського району. Та взяла її до себе, щоб допомагала поратися по господарству. Нещодавно молода жінка дізналася, що господиня хоче купити своїй родичці якесь житло. І вирішила цим скористатися, щоб заволодіти її грошима. Сказала, що в Миколаївській області має квартиру. Хоче продати за 45 тисяч доларів. Господиню це зацікавило. Довіряючи своїй робітниці, запропонувала під заставу свою корову та чоловікові “жигулі” шостої моделі”, – розповів Gazeta.ua начальник Добровеличківського райвідділу міліції Сергій Дерев’янко.

Найманка і господиня домовилися, що решту суми за квартиру остання віддасть протягом кількох років.

“Аби подивитися квартиру, жінки поїхали у сусідню Миколаївську область. Дорогою шахрайка сказала, що треба перерахувати тисячу гривень на рахунок нотаріуса, який буде займатися переоформленням документів. Вказала на яку картку. Покупець подзвонила своїй родичці й продиктувала номер, щоб та перерахувала гроші. Зловмисниця привела покупців до якоїсь квартири. Двері були заперті, сказала, що тут поки що живуть квартиранти. Їх, звісно, не дочекалися і повернулися додому. Шахрайка забрала машину і корову.

Коли господарі зрозуміли, що їх обманули, було запізно. Шахрайка вже встигла продати машину, а корову в неї купили на м’ясо. У ході слідства було встановлено, що тисячу гривень було перераховано на банківську картку жителю Новоукраїнського району, якому заборгувала шахрайка”, – зазначив Дерев’янко.

За висновком експерта, вартість транспортного засобу складає понад 27,5 тисяч гривень, великої рогатої худоби – майже 5 тис. гривень.

Жінці оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України. За вчинене зловмисниці загрожує штраф, громадські або виправні роботи чи обмеження волі на строк до трьох років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар