Корабель “Кіровоград” пришвартувався в Ізмаїлі (ФОТО)

Десантний корабель «Кіровоград» і рейдовий тральщик «Генічеськ» відвідали Ізмаїл в суботу, 29 серпня. Про це повідомляє видання “Преступности. нет” з посиланням на  Рravda.od.ua.

Так, візит відбувся у рамках плану учбово-бойової діяльності. Відмітимо, що «Кіровоград» цього року вже заходив в Ізмаїл 13 березня. Проте цього разу жителі міста змогли побачити не лише військові кораблі, але і техніку.

Морпіхи прибули з БТРами і вантажівками. Вони охоче фотографувалися з усіма бажаючими і відповідали на питання ізмаїльчан. Потім військовослужбовці берегових підрозділів продемонстрували навички рукопашного бою.

Також на набережній виступив центр військово-музичного мистецтва ВМС України.

Десантний корабель «Кіровоград» уперше був спущений на воду в 1970 році. Вже у 1971 році СДК був прийнятий до складу 39-ї дивізії морських десантних сил. Неодноразово був учасником бойових дій. Після розпаду СРСР корабель передали в ряди Збройних Сил України.

Рейдовий тральщик «Генічеськ» був побудований на Середньо-Невскому суднобудівельному заводі. У 1984 році його спустили на воду.  «Генічеськ» входив до складу 315-го дивізіону тральщиків 68-ї бригади кораблів ОВР ЧФ, а в 1996 році увійшов до складу військово-морських сил України.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що в Миколаївською і Одеською областях стартували міжнародні військово-морські навчання «Sea Breeze».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар