Ситуація на сході 30 серпня (РНБО)

Вчора обстановка на сході України значно покращилася. Було зафіксовано найнижчу кількість обстрілів українських позицій з 19 квітня. Противник жодного разу не застосував важкого озброєння, що підлягає відведенню від лінії зіткнення. Вперше за багато місяців жодного обстрілу не було у селищі Піски. Про це розповів сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Тут вчора відбулося три ворожих збройні провокації в темну пору доби. Під Щастям бойовики відкрили вогонь по наших позиціях зі стрілецької зброї. Біля Трьохізбенки ворог застосував гранатомет, ведучи вогонь з протилежного берега Сіверського Донця. Найбільш неспокійно було сусіднього с. Кримське, де ворог провів півгодинний мінометний обстріл.

Донецький напрямок

В районі Світлодарської дуги противник тричі відкривав вогонь по українських передових позицій біля сел. Луганське. Бойовики, що висунулися з району Вуглегірська, застосували стрілецьку зброю і гранатомети.

Поблизу Горлівки вчора противник один раз порушив режим тиші. Ворог обстрілював українські позиції в сел. Ленінське, що на захід від Дзержинська. Бойовики відкрили вогонь з зенітної установки ЗУ-23-2, розташувавши її у житлових кварталах Микитівського району Горлівки.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої вчора було тихо.

Поблизу Донецького аеропорту вчора велися бойові дії низької інтенсивності. в темну пору доби бойовики до 10 разів відкривали вогонь по українських передових позиціях з гранатометів. Основними двома точкам протистояння вчора була лінія зіткнення між Спартаком і Авдіївкою, а також околиці сел. Опитне. Окрім цього. дві ворожі провокації відбулося у Мар’їнці.

У Красногорівці та на південь від Донецька бойові дії вчора не велися.

Маріупольський напрямок

Вчора відбулася одна провокація бойовиків з використання кулемета. Це сталося в Широкиному.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено біля м. Щастя.

Незважаючи на затишшя на фронті, українські вояки продовжують посилені тренування

Нещодавно завершився черговий етап підготовки бійців Нацгвардії в рамках українсько-американських навчань «Фірлес гардіан – 2015» на Яворівському полігоні. Завершенням етапу стало виконання навчально-бойового завдання з бойовою стрільбою. За легендою, гвардійці успішно захопили укріплені позиції умовного противника та зірвали контрнаступ ворога завдяки вчасно викликаній підтримці – БТР. Усі дії відпрацьовувалися кілька разів – як з холостими боєприпасами, так і з бойовими. Підготовка гвардійців триває.

1511 12 13

Також днями були проведені командно-штабні тренування у військовій частині Нацгвардії в Запорізькій області. Мета тренувань – удосконалення практичних навичок командирів підрозділів під час виконання службово-бойових завдань. В ході проведення тренування себе дуже добре показали військовослужбовці, які брали участь в АТО, продемонструвавши вмілі дії в елементах бойового порядку, високий професіоналізм та бойовий дух.

2522

Триває ротація правоохоронців у зоні проведення АТО

50 бійців батальйону «Тернопіль» у черговий раз вирушили на Схід. На них покладено обов’язок чергувати на блокпостах та стежити за дотриманням громадського порядку.

3631 3233 34 35

Натомість 15 працівників ДАІ з Волині повернулися додому із зони АТО. Їх основна функція – супроводження військових вантажів та перевірка транспортних засобів. Також ці хлопці неодноразово приходили на допомогу місцевим мешканцям.

 41  43

На блокпосту у Маріуполі затримали поплічника окупантів

Перед Вами на фото – мужні гвардійці з Кременчука на чолі зі старшим прапорщиком Євгеном Костровим. Саме вони затримали чоловіка, що раніше воював на боці ворога, а тепер займається бізнесом на окупованій території та фінансує бойовиків.

51

Правоохоронці продовжують вилучати незаконну зброю та боєприпаси

Загалом за минулу добу у зоні проведення АТО та сусідніх областях вилучено понад 200 бойових набоїв до автоматичної зброї, 10 гранат, димові шашки та 5 глушників до автомата АКС.

І наостанок – оперативна інформація українських спецслужб

Бандформування «ДНР» розробило план проведення провокаційних заходів до 1 вересня. Мова йде про цинічний злочин – обстріли шкіл та інших навчальних закладів регіону, в яких брехливо будуть звинувачені сили АТО. Бойовики планують використати цю провокацію як привід для звернення до РФ з проханням офіційного і відкритого введення  так званих «миротворчих військ». Закликаємо всіх до пильності, перш за все – мешканців Сходу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар