Бойовики вкотре порушили мирні угоди й гатили з 120-мм мінометів по наших позиціях (РНБО)

Головними точками протистояння стали позиції біля міста Щастя та Станиця Луганська. Бойовики здійснили серію збройних провокацій з застосуванням гранатометів та мінометів калібром меншим за 100 міліметрів. Також бойовики дошкуляли силам АТО своїм вогнем в районі селища Кримське, Трьохізбенка та Попасна. Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, єдиним фактом застосування важкого озброєння з боку бойовиків був обстріл з 120-мм міномета поблизу Троїцького.

Донецький напрямок

Тут ситуація найбільш напружена. Бойовики застосовують увесь спектр зброї в районі аеропорту – гранатомети, стрілецьку зброю та важке озброєння, зокрема 120-мм міномети та 122-мм артилерію. Також ввечері в районі Авдіївки зафіксовано танковий обстріл позицій сил АТО. Неспокійно залишається й на захід від Донецька, зокрема у Мар’їнці та Красногорівці. Протягом усього дня бойовики чинили збройні провокації, внаслідок чого у Мар’їнці було поранено семирічну дитину.

Бойовики вкотре порушили мирні угоди й гатили з 120-мм мінометів по наших позиціях біля Санжарівки.

Крім того зухвалі дії наражають на дедалі більшу небезпеку мирних мешканців. В районі Горлівки бойовики здійснили низку провокацій поблизу селищ Троїцьке, Луганське, Зайцеве та Майорськ. За даними української розвідки, окупанти знеструмили п’ять фільтрувальних станцій, що призвело до припинення подачі води у Горлівці, Дзержинську, Красноармійську та Докучаєвську. Ситуація на територіях під контролем бойовиків погіршується й через те, що там закінчився хлор для обеззараження води, що загрожує виникненням інфекційних захворювань.

Маріупольский напрямок

На цьому напрямку спостерігається загострення бойової обстановки. Бойовики активно використовували важке озброєння. Так, поблизу села Гранітне бойовики здійснили три обстріли з мінометів калібром 120 міліметрів та два танкових обстріли. Також в районі села Богданівка окупанти застосували 120-мм міномети, 152-мм артилерію, а також відбулося бойове зіткнення ЗСУ з ворогом. Українські військові уміло відбили напад й відкинули ворога від наших позицій.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтверджує факти зосередження важкого озброєння бойовиків всупереч Мінським угодам на Маріупольскому напрямку. Так, на території підконтрольній незаконним збройним формуванням зафіксовано п’ять танків біля села Безіменне та ще два танки поблизу села Мічурине. Також безпілотник місії ОБСЄ зафіксував три важких артилерійських установки бойовиків біля селища Октябрь на схід від Маріуполя, п’ять танків біля Староласпи й п’ять 122-мм гаубиць «Гвоздіка» та велику кількість боєприпасів на південний схід від Роздольного. Ще 20 БТРів бойовиків розташовані на півдні від Комсомольского.

За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, ще троє отримали поранення.

Українська влада допомагає українським громадянам, що залишаються на окупованих територіях

Вчора  на Донеччині було відкрито перший гуманітарно-логістичний центр для жителів окупованого Донбасу.

Центр побудований поблизу лінії розмежування між контрольно-пропускним пунктом «Зайцеве» і блокпостом «Майорськ» на північ від Горлівки, де несуть службу та забезпечують правопорядок військовослужбовці ЗСУ та Державної прикордонної служби.

У відкритті центру взяли участь представники обласної влади, силових структур, Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та Товариства Червоного Хреста України.

Головною метою центру є підтримка громадян України, які вимушено опинилися на непідконтрольній території. Тут мирні громадяни з окупованих районів зможуть купити продукти харчування по ринкових цінах, зняти готівку чи придбати ліки. Планується створити ще ряд таких центрів вздовж лінії розмежування в Донецькій та Луганській області.

Українські військові допомагають дітям на звільнених територіях Донеччини

Військовослужбовці 95-ї окремої аеромобільної бригади Збройних Сил України відвідали загальноосвітню школу-інтернат № 1 в місті Слов’янськ. Військові вручили 15 дітям-сиротам рюкзаки, наповнені шкільним приладдям.  Школярі пообіцяли віддячити «крилатим піхотинцям» — передати власноруч зроблені подарунки. Незабаром табори і техніку бригади прикрасять малюнки вихованців інтернат.

Співробітники Служби безпеки України у Слов’янську затримали бойовика так званої ДНР

Зі зброєю в руках бойовик на прізвисько «Желєзяка» чергував на блокпостах під час тимчасової окупації міста. У ході обшуків співробітники спецслужби вилучили у нього дві гранати та 60 патронів до автомата. Зараз член НЗФ дає свідчення про свою злочинну діяльність.

Українські правоохоронці продовжують знаходити приховану зброю та боєприпаси

Черговий арсенал виявили на Донеччині. Мешканець села Веселе Володарського району Донецької області приховав у себе значну кількість боєприпасів. Правоохоронці вилучили в нього гранатомет РПГ-22, п’ять гранатометних пострілів ВОГ-25, реактивний заряд, тротилові шашки та велику кількість набоїв до автомата Калашникова.

Триває ротація в підрозділах української міліції в зоні проведення АТО

П’ятдесят правоохоронців батальйону «Тернопіль» у черговий раз вирушили на схід України. Там міліціонери будуть виконувати покладені функціональні обов’язки – чергувати на блокпостах, стежити за дотриманням громадської безпеки. Місце дислокації бійців – Луганська область. Хлопці кажуть, що населення набагато краще почало ставитися до українських правоохоронців. Люди втомилися від постійного страху та невідомості.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар