Бібліотека Шевченка отримала подарунки від Британської Ради (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 28 серпня, колектив обласної дитячої бібліотеки ім. Шевченка отримав  оргтехніку від Британської Ради для організації якісного і змістовного дозвілля маленьких школярів і дошкільнят Кіровограда. 

Як розповіла Першій електронній газеті  директор бібліотеки Таїсія Манжула, підтримкою Британської Ради вдалося заручитися завдяки участі у тренінгу «Активні громадяни» — програмі у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку.

Бібліотеку Шевченка на цьому тренінгу представляла завідуюча відділом дитячого і сімейного читання – Мар’яна Геннадіївна. За результатами навчання вона написала проект про співпрацю бібліотеки з громадою.

«Ми працюємо з незахищеною аудиторією – дітьми. Серед наших читачів є багато діток з багатодітних сімей і з родин переселенців. Тож ми намагаємося забезпечити їм усім цікаве, змістовне, розвиваюче дозвілля. Для цього при бібліотеці працює багато різних гуртків і клубів. Зокрема «Бібліотечний клуб читання і розваг». Саме його фонди ми й оновимо за допомогою підтримки Британського фонду», – розповіла Мар’яна Геннадіївна.

Таким чином бібліотеці вдалося оновити і розширити асортимент для залу сприяння розвитку читання і творчих здібностей дітей – проектор, фліпчарт і 30 інтерактивних і настільних ігор (з них 8 розвиваючих ігор для дошкільнят клубу «Вулик»). На все це Британська Рада виділила 13 тис грн. Загальна ж вартість проекту становить  близько 60 тис грн, більшість з яких буде профінансована з обласного бюджету. Половина цієї суми – 30 тис – піде на оновлення книжкового фонду бібліотеки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар