Прокуратура Кіровоградщини вимагає повернути у власність держави землі вартістю понад 400 тис. грн.

Прокуратура Петрівського району у судовому порядку вимагає повернути у власність держави землі водного фонду, розташовані на території Малинівської сільської ради, які були незаконно наданні в оренду.  

За словами прокурора району Віктора Апостолова позовні вимоги прокуратури ґрунтуються на тому, що вказана земля передана в оренду підприємцеві без встановлення її нормативної грошової оцінки – повідомляють Першій електронній газеті в прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

«Вказане створило умови, при яких не можливо визначити суму орендної плати, що відповідала б закону. Так, за спірним договором підприємець за  земельну ділянку загальною площею 16 га, у тому числі пасовищ – 8,4 га, під ставками – 7,4 га, гідротехнічними спорудами – 0,06 га, мав би платити менше 3 тисяч гривень на рік. Ця ситуація призвела до загрози недофінансування місцевого бюджету», – повідомляє прокурор.  

Враховуючи викладене прокуратура району звернулася до суду з позовом про визнання недійсним договору оренди землі та повернення її у власність держави.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар