Оголошено конкурс на здобуття обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства

З 1 вересня по 15 жовтня триває подача заявок на конкурс на здобуття обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства.

Премія присуджується за досягнення визначних успіхів в образотворчому мистецтві та створення яскравих мистецьких доробків у різних видах образотворчого мистецтва (живопис, графіка, скульптура, монументальне, театрально-декораційне), які утверджують національну традицію, зберігають основи класичного мистецтва, впроваджують новітні форми в образотворчому мистецтві, адаптовані до сучасності, були виконані на високому професійному рівні та здобули широке громадське визнання в Кіровоградській області та за її межами; вагомі мистецтвознавчі або історичні дослідження розвитку образотворчого мистецтва Кіровоградщини, пропаганду та утвердження досягнень художників нашого краю – повідомляється на сайті Кіровоградської обласної ради.

На здобуття премії висуваються завершені твори професійних художників, мистецтвознавців, істориків, краєзнавців, педагогів образотворчого мистецтва, що пройшли фахове випробування (участь у Всеукраїнських виставках, розгляд художньою радою та інше) та отримали громадське визнання.

Більш докладну інформацію про умови участі в конкурсі та матеріали, що подаються при висуненні творів на здобуття обласної премії, можна отримати в секретаря журі Кімнатного Анатолія Дмитровича, за адресою: Кіровоградський обласний художній музей, вул. Велика Перспективна, 60, м. Кіровоград, контактний телефон (0522) 22-36-98.

Премія встановлюється у трьох номінаціях:

“Національна традиція”;

“Новітні спрямування”;

“Мистецтвознавство та історія мистецтв”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар