Кіровоградська «Самопоміч»: рік попсової діяльності та місцеві вибори

Сьогодні, 27 серпня, під час зустрічі-знайомства з журналістами кіровоградський осередок ВО «Самопоміч» повідомив, що 3 серпня вони прийняли рішення про наміри взяти участь у виборах до місцевих рад Кіровоградської області.

Майже за рік існування «Самопомочі» на Кіровоградщині» організація виросла в рази – від ініціативної групи та громадського об’єднання до повноформатної політичної сили з обласним та міським осередком політичної партії ВО «Самопоміч». Наразі триває створення районних осередків партії.

«Наразі триває громадське обговорення та удосконалення попередніх списків кандидатів у депутати від ВО «Самопоміч», які на початку серпня було оприлюднено на офіційному сайті об’єднання. Деякі з них викликали хвилю критики та зауважень громадськості, після чого центральний апарат партії вирішив виключити зі списку Віталія Бонар-Янатія, Олену Костенко та Андрія Богдановича», – повідомив голова обласного осередку партії Артем Погребнюк.

Молода ініціативна політична сила, яка на позачергових парламентських виборах 2014 року набрала 10,97% (1 729 271 голос виборців – 3 місце), що забезпечило їм 32 місця у Верховній Раді України VIII скликання за партійними списками. По Кіровоградській області рівень довіри до «Самопомочі» був дещо нижчий, але досить непоганий, – 7,9%. Особливо якщо врахувати той факт, що як такої передвиборчої кампанії у регіоні політсила не проводила. Вони одразу презентували себе як об’єднання людей, які живуть за принципом: «Візьми і зроби, а не візьми зароби».

Під час спілкування між громадськістю і представниками політсили виявилося, що європейсько орієнтований лозунг тепер уже політичної сили реалізувався в прибиранні парку О. Пушкіна, наданні юридичних консультацій, будівництві спортивного майданчика на Кропивницького та «лежачого поліцейського» на проспекті Комуністичному. Також є проекти “Культурне місто”, “Комфортне місто” та “Здорове місто”, які особливою ефективністю чи креативністю не виділяються.

Ще один проект – «Прозорий бюджет» – теж особливих результатів не приніс і поки висить у повітрі.

«Проект «Прозорий бюджет» створений задля контролю бюджетних коштів, які виділяються на благоустрій міста,  – розповідає голова нещодавно створеного кіровоградського міського осередку партії Віталій Пінчук. – Ми написали інформаційний запит на в. о. міського голови, щоб нам розписали куди діваються виділені з міського бюджету гроші – чітко, по позиціям. Але у відповідь отримали лише чергову відписку: «Інформація знаходиться у вільному доступі на сайті Кіровоградської міської ради». Ми вдруге подали інформаційний запит і цього разу отримали документи. Зараз вони знаходяться у нас на руках».

Проте, що збираються робити з отриманими документами, молоді політики так і не пояснили.  «Ми поки шукаємо спеціалістів, які проаналізують надані документи. Ми у цьому не фахівці»,  – пояснив Пінчук.

Між тим у кінці поточного року, вже за якісь 3-4 місяці, буде прийнято новий бюджет і так само виділятимуться кошти на потреби міста.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар