Як волонтери привезли в Олександрію Сепаратиста

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Волонтери «Славутича» Сергій Михайлович Кульга та Володимир Васильович Стадніченко від початку конфлікту на Сході нашої держави почали відвозити допомогу військовим. Під час її доправки волонтери можна сказати що слідували «по п’ятах» за бійцями у своїй не легкій місії. Через декілька днів після звільнення Слов’янська волонтери з Олександрії вже були з допомогою там.

– Мені запам’ятався Слов’янськ через кілька днів після звільнення від сепаратистів, місто зазнало важких руйнувань, значна частина будівель була покинута, на вулицях можна було побачити стаї собак, при тому було помітно, що це ручні та домашні тварини. – розповідає волонтер громадського формування «Славутич» Сергій Михайлович Кульга – Одну з таких собак ми з Володимиром Стадніченком і привезли в наше рідне місто, а назвати вирішили просто – Сепаратист.

Не залишити ж було волонтерам собаку ? Тому волонтери вирішують забрати пекінес по кличці «сепаратист» відправився в Олександрію, для цього його посадили в картонну коробку, в якій судячи по реакції «сепаратиста» йому не дуже подобалось.

– Забрали ми цього собачку, посадили в картонну коробку, спочатку він їхав спокійно, а потім почав буянити. Потім ще й сходив в туалет в тій коробці чим привніс в нашу поїздку багато клопоту. Володимир Васильович Стадніченко навіть пропонував викинути його, – розповідає волонтер громадського формування «Славутич» Сергій Михайлович Кульга – А я і говорю, давайте повернемось на кілометрів 40-60 назад на блокпост батальйону «Київська Русь», їм як раз перед цим ми завозили продукти. Загалом дали нам солдати ящик з під патронів і ми так повези «сепаратиста» в Олександрію.

Але довезти так просто Сепаратиста до рідного міста у волонтерів не вийшло – їх зупинили працівники ДАІ. Оглянувши автомобіль працівники дорожньої автоінспекції побачили ящик з під патронів і першу їх реакцію можна зрозуміти, але волонтери показали гавкучий зміст ящика та продовжили дорогу додому.

До цих пір Сепаратист живе у Сергія Михайловича, хоча спочатку він натерпівся від місцевих укропських собак та навіть декілька раз був покусаний, але звик до нового власника та до мікрорайону.

Громадське формування “Славутич”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар