Півтора мільйона гривень піде на підтримку сімей загиблих та поранених учасників АТО

Саме таку суму для надання матеріальної допомоги має бути виділено з обласного бюджету протягом нинішнього року.

Про це сьогодні в обласному госпіталі ветеранів війни повідомила заступник голови облдержадміністрації Віта Атаманчук під час виїзної наради, присвяченої стану надання медико-психологічної допомоги учасникам антитерористичної операції.

Із цієї суми на даний час вже профінансовано 42 родини загиблих воїнів – на суму 420 тис грн. Також виділено 925 тис грн. на підтримку 185 поранених бійців.

На відпочинок для учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей влітку нинішнього року з обласного бюджету виділено 1 млн грн., з яких профінансовано більше 855 тис грн для 206 сімей учасників АТО.

Особливу увагу влітку нинішнього року було приділено дітям, батьки яких загинули, або постраждали, беручи участь у проведенні АТО. Оздоровленням та відпочинком у літніх таборах було охоплено 882 таких дітей.

Окрім того, в обласному госпіталі ветеранів війни отримали психологічну допомогу 629 демобілізованих учасників АТО, із 1300 воїнами проведено групові заняття з психологічної підготовки, адаптації та реабілітації. Ще із 5225 бійцями проведено роботу із психологічної підготовки до участі у бойових діях.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар