Кіровоградські фахівці тренують мобілізованих на полігонах України (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Цього тижня на військових полігонах України закінчують свою роботу з підготовки військових  інструктори рукопашного бою та психологи, які провадили навчання в рамках  проекту Мобільних інструкторських груп.  В цьому унікальному всеукраїнському  проекті працюють і тренери з Кіровоградщини.   

Проект  ініційований Українським спортивним комітетом за сприяння Міністерства оборони України, координатор проекту віце-президент Українського спортивного комітету, спортсмен і тренер зі стажем Олександр Мандрик.

Так, за задумом проекту,  інструкторські групи у складі спортивних тренерів та психологів допомагають проводити підготовку мобілізованих до участі в бойових діях.

 Робота велася протягом 5 тижнів, за цей період інструкторам груп вдалося попрацювати та підготувати  більш ніж з 5000 тисяч військовослужбовців.

Психологи, залучені до реалізації проект представляють Кіровоградське відділення «Української асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» та Центр медико-психологічної реабілітації КОМПАС, що працює на базі Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни. А серед 20 спортивних тренерів відібраних для участі у проекті п’ятеро представники Кіровоградської обласної федерації панкратіону, серед них тренери з багаторічним досвідом: Олег Ветров, Олександр Гусак, Костянтин Ліщенко.

Як зазначає Анна Колєва, керівник Центру КОМПАС,  у роботі  вдалося поєднати дві складові підготовки: спортивну і психологічну. Це дозволило  досягати максимального ефекту та результату підготовки мобілізованих військовослужбовців. Схема  за якою працювали інструктори і психологи унікальна, розроблена нашою командо  спеціально під умови та завдання підготовки мобілізованих.

Катерина Колева

Поширити:

Залишити коментар:

коментар