Кіровоградщина: працівникам “Енерговугілля” нарешті виплатять 15,8 млн боргу?

Роботодавці Кіровоградщини заборгували своїм працівникам 36,8 млн грн, найбільша частка 22,4 млн грн – борг підприємств-банкрутів. Минулого тижня відбулося засідання обласної комісії з питань санації, реструктуризації та банкрутства підприємств під головуванням радника голови облдержадміністрації Віктора Серпокрилова.

За інформацією завідувача сектором з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції в області Геннадія Дебелого, станом на 1 серпня поточного року в процедурі банкрутства перебувають 105 підприємств області – повідомляють на сайті Кіровоградської ОДА.

Найбільше питань викає щодо ПрАТ “Енерговугілля” (місто Олександрія, відноситься до групи компаній олігарха Костянтина Жеваго), яке проходить процедуру санації і має борг 15,8 млн грн по зарплаті колишнім працівникам. Цього року заборгованість підприємства виросла ще на 72 тис. грн.

Об’єктивну інформацію стосовно стану справ членам комісії надав керуючий санацією підприємства Ігор Лавренов, який був запрошений на засідання. За його словами, у березні рішенням суду знято арешт з майна та коштів підприємства, активи буде оцінено та реалізовано. За рахунок отриманих коштів планується розпочати погашення заборгованості по заробітній платі працівникам ПрАТ “Енерговугілля”.

Як пояснив Ігор Лавренов у коментарі Першій електронній газеті, виплата заборгованостей по зарплаті має розпочатися у  вересні поточного року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар