Суд дозволив фермеру обробляти землю на Кіровоградщині без будь-яких документів

Кіровоградський обласний господарчий суд визнав незаконним рішення Кальниболотської сільської ради про передачу в оренду фермерському господарству «Кушнір В.Ф» земельної ділянки розміром 17,97 га.

Відповідне рішення суд прийняв 5 серпня – повідомляють “Наші гроші”.

На початку лютого 2015 року Кальниболотською сільською радою Новоархангельського району було прийнято рішення № 382 «Про надання в оренду не витребуваних паїв», згідно якого ФГ «Кушнір В.Ф.» надано в оренду не витребувані паї земель колишньої колективної власності членів колгоспу «Україна». Вартість землі була оцінена в 0,53 млн грн. На підставі даного рішення між Кальниболотською сільською радою та Фермерським господарством «Кушнір В.Ф.» 6 укладено договір оренди земельних ділянок.

На початку липня прокуратура Новоархангельського району звернулась до суду з позовом про перевищення сільською радою своїх повноважень. Прокуратура вимагала скасувати рішення селищної ради, визнати недійсними договори оренди та зобов’язати фермера звільнити зайняті землі. Причина – землі котрі були передані в оренду знаходяться за межами населених пунктів, які входять в адміністративні межі Кальниболотської сільської ради. А значить передавати цю землю мали право тільки депутати районного рівня

Суд визнав недійсним договір оренди та незаконним рішення сільради, але відмовився зобов’язати фермера звільнити спірну землю. Суд сказав, що не існує доказів, що наразі фермер провадить там свою діяльність.

Фермерське господарство належить Василю Федоровичу Кушніру. За даними «Наших грошей», він продовжує обробляти цю земельну ділянку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар