Нову книгу кіровоградського письменника Олександра Жовни побачить вся Україна

У серпні місцеве видавництво «Імекс-ЛТД» на замовлення Державного комітету телебачення та радіомовлення України видало нову книгу Олександра Жовни «Визрівання». Книга вийшла накладом 1500 примірників. Презентація друкованого видання відбудеться у вересні на львівському «Форумі видавців».

«Останнім часом помітив дивну тенденцію: чим менше я пишу, тим більше мене видають. Для мене було приємним сюрпризом, що Держкомтелерадіо України вже вдруге замовив випуск моєї книги. Першого разу це сталося, коли вийшла друком невеличка книжка «Маленьке життя», рекомендована до вивчення в українських школах. Цього разу читач побачить ошатне видання на 560 сторінок. Пам’ятаю, в глибокій юності моїй думав: «Оце б написати книжку сторінок на 100». Тоді це було якесь недосяжне магічне число. Сьогодні ж це вже восьма моя книга видана в Україні. Приємно, що цей рік був найурожайнішим:  спочатку вийшла «История Лизы», услід за нею – «Солодка ілюзія життя», а от тепер – «Визрівання», – розповідає Олександр Жовна.

Презентація книги «Визрівання» відбудеться на щорічному міжнародному книжковому форумі у Львові. Потім книгу будуть презентувати у Києві, Харкові, Одесі. Одним словом, по всій Україні: у центральних бібліотеках,  у головних вищих навчальних закладах країни, зокрема в університеті ім Тараса Шевченка, у Києво-Могилянській академії, а також у Національній академії наук України, куди Олександра Жовну запросили  ще й з презентацією фільму про нашого земляка Степана Кожум’якіна «Милі мої українці».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар