РНБО: Бойовики готують низку провокацій на святкування Дня Незалежності (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Термінове повідомлення

За інформацією української розвідки, бойовики готують низку провокацій на святкування Дня Незалежності 24-го серпня. Як повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник  Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, ватажки так званих «ДНР» і «ЛНР» активно розповсюджують брехливу інформацію про нібито наступ українських військ. Бойовики мають уніформу українських військових та готуються обстрілювати житлові квартали окупованих міст, щоб дискредитувати українську армію, створивши потрібну картинку для російських ЗМІ, та отримати привід для наступу на українські позиції. Ймовірно саме через злочини, які планують бойовики, ватажок так званої «ДНР» Захарченко покинув Донецьк. Закликаємо громадян бути пильними і не вірити пропаганді російських найманців. Жителі тимчасово окупованих міст мають бути напоготові сховатись у безпечне місце у разі обстрілів з боку бойовиків.

Україна суворо дотримується Мінських домовленостей і нашою головною метою є мир на нашій землі. Однак у разі виникнення будь-якої загрози наступу – українська армія готовала дати відсіч ворогу за допомоги нової військової техніки. Так, учора під час візиту до міста Чугуїв, Президент України передав 250 одиниць відремонтованої та модернізованої техніки. Це танки різних типів, БТР, БМП, САУ, РСЗВ, ЗРК та чимало автомобілів.

19-3 11 12 13 14 15 16 17 18 19 19-1 19-2

Також президент вручив 15 військовим державні нагороди.

Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено танкістів 92-ї окремої механізованої бригади – майора Олега Баркатова, старших лейтенантів Василя Божка та Сергія Каплю.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено рядового Володимира Кубрика, молодшого сержанта Віталія Лиска, сержанта Миколу Філіпова, старшого лейтенанта Сергія Цвека, старшого солдата Артура Шахмандарова. Ще 7 воїнів отримали з рук глави держави медаль «Захиснику Вітчизни».

25 21 22 23 24

Основні події в зоні АТО за минулу добу

Луганський напрямок

Бойовики здійснили обстріл з 152-мм артилерії по наших позиціях неподалік міста Щастя. В районі Кримського відбулося бойове зіткнення – наші бійці дали відсіч ворогу. Обійшлося без втрат. Там же ворог здійснив обстріл позицій ЗСУ з танку. Крім того, бойовики неодноразово дошкуляли нашим бійцям вогнем зі стрілецької зброї та гранатометів. В районі Попасної бойовики застосували 120-мм міномети.

Донецький напрямок

Тут зафіксовано найбільшу кількість порушень режиму припинення вогню. В районі аеропорту бойовики зосередили вогонь по селищам Опитне та Піски.

Також зафіксовано використання ворожої бронетехніки біля Опитного і 122-мм артилерії і 120 мм мінометів по наших позиціях біля Авдіївки. На захід від Донецька, зокрема поблизу Мар’їнки та Красногорівки, бойовики здебільшого використовували стрілецьку зброю та великокаліберні кулемети, проте був також зафіксований один обстріл зі 120-мм міномета.

Артемівський напрямок

Тут ворог здійснив серію провокацій біля селища Луганське.

Маріупольський напрямок

На цьому напрямку зафіксовано мінометний обстріл поблизу Широкиного, а також низку провокацій біля селищ Богданівка, Новоселівка та Гранітне.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще четверо отримали поранення.

Служба безпеки України успішно затримує ворожих диверсантів

На Харківщині Служба безпеки України знешкодила диверсійну групу, що координувалася і фінансувалася ватажком терористичної організації «Оплот» Євгеном Жиліним. Затримано трьох чоловіків, всі з судимістю. Група була створена в квітні 2015 року високопоставленим бойовиком зі злочинної організації «Міністерство державної безпеки ДНР» на прізвисько «Танк».

Диверсанти регулярно відвідували м. Бєлгород у Росії, де звітували перед російськими спецслужбами та Жиліним, який фінансував бандитів.

Для безпосередньої координації бойовик «Танк» направив до Харкова жінку на прізвисько «Ліса», яка вже багато місяців бере участь у бойових діях на боці ворога. Під час серії обшуків в квартирах та схронах правоохоронці вилучили гранатомет РПГ-18 «Муха», саморобні вибухові пристрої, гранати різних систем та інше озброєння.

32 31

Крім того, в пансіонаті на Харківщині затримано колаборанта – керівника так званої Микитівської районної адміністрації Горлівки, призначеного окупантами. 56-річний чоловік вирішив відпочити від життя під окупацією і провести відпустку на мирній території. Зараз сепаратист дає свідчення у Маріуполі.

Також на Луганщині припинено діяльність агентурної мережі бандформування «ЛНР». Співробітники СБУ затримали її організатора, який намагався вербувати правоохоронців та військових. Крім того ворожий агент особисто переправляв потенційних інформаторів до Росії для співбесід зі спецслужбами країни-агресора.Через агентурну мережу затриманий передавав окупантам стратегічну інформацію про українську армію.

41

Ще одного ворожого інформатора з солідним підпільним «арсеналом» наші силовики затримали у Старобільську (Луганська область). Встановлено, що чоловік був завербований окупантами у березні 2015 року. Під час обшуку за місцем проживання затриманого вилучено гранатомет РПГ-26, 8 ручних гранат, 2 упаковки артилерійського пороху, 5 снарядів до зенітної установки та велику кількість набоїв.

53 51 52

Водночас на Донеччині Служба безпеки України знайшла колосальний підпільний «арсенал». Власник схрону – депутат Новогродівської міської ради – тримав у підвалі 65 реактивних гранатометів, автомат Калашникова, 37 гранат, 4 протипіхотні міни, вибухівку, велику кількість набоїв різних калібрів.

64 61 62 63

Тривають заходи напередодні Дня незалежності

З нагоди свята 1-а бригада оперативного призначення Нацгвардії влаштувала день відкритих дверей для школярів Києва та області.

Діти оглянули зброю та техніку, що стоять на озброєнні бригади, спробували свої сили на смузі перешкод, поспілкувалися з бойовими солдатами та офіцерами та із задоволенням подивилися на виступ службово-розшукової собаки Тіша.

79-4 71 72 73 74 75 76 77 78 79 79-1 79-2 79-3

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар