Кіровоградська «Зірка» вибила львівські «Карпати» з розіграшу Кубка України (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Свій шлях у Кубку України з футболу сезону 15/16 років, «Зірка», як і минулого року, розпочала матчем з представником Вищого дивізіону. До нас приїхали львівські «Карпати».

Підтримати свою команду на стадіоні зібралось більше п’яти тисяч вболівальників, пише кореспондент Першої електронної.

Кіровоградська команда жваво розпочала матч і вже на дев’ятій хвилині могла відкрити рахунок. У центрі поля Григорій Баранець виборов м’яч і віддав його вправо на Ігоря Загальського. Простріл останнього був точно на Олександра Акименка. Нападник обробив м’яч, але пробив у стійку воріт.

«Карпати» відповіли розіграшем кутового. Після пасу від кута поля по воротах пробивав Павло Ксьонз. Несильно і точно у руки Павлу Поштаренку.

Надалі гра зав’язалась у центрі поля. До першого тайму арбітр додав аж п’ять хвилин, і у компенсований час небезпека тричі виникала біля воріт «Зірки». Спочатку хорошу подачу з лівого флангу від Костевича не зміг замкнути Чачуа, пробивши головою дуже неточно. Згодом після подачі зі штрафного удару на виході помилився Павло Поштаренко. Ворота залишились порожніми, але  на щастя, ніхто з львів’ян не завдав акцентованого удару і Мостовий вибив м’яч в аут. Завершився перший тайм заблокованим ударом Олега Голодюка після скидки від Ігора Пластуна.

Усе ж «Карпати» змогли досягти свого вже за п’ять хвилин після свистка з перерви. Вкидання з ауту на лівому фланзі на Ігора Худоб’яка, який обіграв Максима Ковальова, ввірвався у штрафний майданчик і прострілив точно на ногу Амбросію Чачуа — 0:1.

«Зірка» побігла відіграватись. На 58-й хвилині класний дальній удар вийшов у Андрія Бацули — голкіпер перевів м’яч на кутовий.

А на 69-й хвилині матчу відбувся ключовий епізод матчу. Після подачі з кутового м’яч у штрафному прийняв Олександр Акименко, проти якого сфолив Мірошніченко — пенальті. Вирок арбітра пішов виконувати Ігор Загальський. Він пробив у лівий від себе кут і не помилився — 1:1.

Надалі небезпечні епізоди виникали біля воріт обох суперників. На 80-й хвилині після передачі Бацули не дуже вдало по воротах пробив Мостовий. За шість хвилин тет-а-тет з голкіпером виходив Роман Локтіонов, але слабко штовхнув м’яч у воротаря. Під завісу другого тайму на фанатську трибуну «Зірки» пробив Амбросій Чачуа, а згодом Ігор Худоб’як пробив головою прямо у руки Поштаренку. Основний час матчу закінчився нічиєю 1:1 і це означало, що попереду два доданих тайми по 15 хвилин.

Перший момент у овертаймах був у активі львів’ян. Олег Голодюк у боротьбі з Мостовим таки зміг проткнути м’яча у напрямку дальнього кута — неточно. На 111-й хвилині лівим флангом прорвався Бацула, виконав передачу на Локтіонова, удар якого прийшовся у воротаря. За дві хвилини до фінального свистка – м’яч вдруге опинився у воротах «Зірки». Але радість карпатівців зупинив арбітр — Амбросій Чачуа забив з офсайду.

Були моменти і у «Зірки» наприкінці другого овертайму. Обидва рази по воротах пробивав Локтіонов, але відзначитись так і не зміг.

Матч перейшов у серію пенальті. Перші вісім ударів команди пробивали чітко, рахунок у серії був 4:4. П’ятий пенальті «Зірки» пішов бити Роман Локтіонов, і чого не зробив з гри – зробив у серії одинадцятиметрових ударів. Павлу Поштаренку потрібно було брати удар «Карпат» і матч виграно. Що він уміло й зробив, узявши удар Муртаза Даушвілі.

5:4 у серії пенальті на користь «Зірки». Уперше з 2000 року наша команда пройшла в 1/8 фіналу Кубку України. У тому розіграші наша команда вибила зі змагань донецький «Шахтар» і дійшла до півфіналу змагань, де поступилась криворізькому «Кривбасу».

«Зірка» (Кіровоград) – «Карпати» (Львів) – 1:1 (0:0), по пенальті – 5:4.
22 серпня 2015 року (субота). Початок матчу о 16:00. Кіровоград. Стадіон «Зірка».
5200 глядачів. +29 С. Кубок України. 1/16 фіналу.

Арбітр: Митровській Михайло (Ужгород).
Асистенти арбітра: Дудчик Анатолій (Чернігів), Литвин Андрій (Київ).
4-й арбітр: Запрутняк Вадим (Ужгород).
Спостерігач арбітражу: Амбросимов Євген (Одеса).
Офіцер безпеки: Болгарін Віктор (Кіровоград).
Директор матчу: Безсмертний Віктор (Кіровоград).
«Зірка»: 33. Поштаренко Павло, 2. Каваців Ярема, 7. Мостовий Андрій, 8. Лупашко Владислав, 10. Допілка Олег (к/к), 11. Бацула Андрій, 16. Баранець Борис (9. Щедрий Артем, 58) 21. Загальський Ігор (99. Локтіонов Роман, 79), 22. Баранець Григорій, 50. Акименко Олександр (18. Кучеренко Олександр, 98), 55. Ковальов Максим. Запасні: 41. Льопка Роман, 17. Деребчинський Олександр, 20. Фатєєв Дмитро, 85. Керножицький Сергій. В.о. головного тренера: Лавриненко Сергій.
«Карпати»: 1. Підківка Роман, 94. Мірошніченко Денис, 5. Гітченко Андрій (к/к), 32. Пластун Ігор, 8. Костевич Володимир (10. Карноза Артур, 87), 77. Даушвілі Муртаз, 17. Колодюк Олег, 19.Ксьонз Павло (3.Кравець Василь, 112), 11. Чачуа Амбросій, 9. Кожанов Денис (27. Страшкевич Вадим, 27), 16. Худоб’як Ігор. Запасні: 23. Місак Роман, 18. Кльоц Дмитро, 97. Гуцуляк Олексій. Головний тренер: Йовічевіч Ігор.
Голи: 1:0, Чачуа Амбросій (50); 1:1, Загальський Ігор (70, з пенальті).
Попередження: Лупашко Владислав (17), Баранець Борис (54), Допілка Олег (55), Мірошниченко Денис (69), Гітченко Андрій (69), Худоб’як Ігор (81), Костевич Володимир (84), Даушвілі Муртаз (90), Ковальов Максим (112).
Пенальті: Ковальов Максим (1:0), Карноза Артур (1:1), Допілка Олег (2:1), Голодюк Олег (2:2), Кучеренко Олександр (3:2), Худоб’як Ігор (3:3), Каваців Ярема (4:3), Кравець Василь (4:4), Локтіонов Роман (5:4), Даушвілі Муртаз (5:4, воротар).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар