Унікальний народний одяг з Волині може стати спадщиною ЮНЕСКО

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Photo taken on September 18, 2009 shows the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation (UNESCO) headquarters in Paris. Envoys to the United Nations cultural organisation started voting on September 17, 2009 for a successor to Japan's Koichiro Matsuura as director general, with the Faruq Hosni, Egypt's culture minister for 22 years, seen as the frontrunner. One of nine candidates, Hosni fell short of the 30 votes needed to win election, and a third ballot was set for September 19, 2009 the UNESCO spokesman said. AFP PHOTO JOEL SAGET

«Центр дослідження і відродження Волині» працює над тим, щоб серпанкове вбрання, яке ткали в Україні ще з XVI століття, а нині відроджують на Волині, включили до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Про це розповіла етно-фотограф Анна Сенік, відома під творчим ім’ям Ładna Kobieta, передає Таблоїд Волині.

серпанок 1

Громадська організація «Центр дослідження і відродження Волині» організувала у містечку Радивилів майстерню ручного ткацтва «Легенди Волині». Саме у цій майстерні на автентичному обладнанні і з натуральних матеріалів сучасні майстрині відтворюють поміж іншого й унікальне серпанкове полотно, а на його основі – повні жіночі строї «Волинського серпанку».

Нещодавно у Радивилові Анна Сенік відзняла фотосесію «Волинський серпанок». «На сьогодні майстерні “Легенди Волині” вдалось виготовити вже декілька довершених, неповторних серпанкових строїв за автентичними зразками, які ви можете побачити на моїх фото. Також цю серпанкову колекцію представляли й у різних музеях України», – розповіла фотограф.

Вона повідомила, що серпанок популяризується за кордоном та «Центр дослідження і відродження Волині» працює над тим, щоб вбрання внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. «Для мене велика честь, що саме мої фото цього витвору народного ткацького мистецтва представлятимуть його на розгляді ЮНЕСКО», – додала митець.

серпанок

серпанок

Як повідомляв сайт VIDIA, раніше Комітет ЮНЕСКО присвоїв статус нематеріальної культурної спадщини Петриківському розпису.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар