ОУНБ ім. Д. Чижевського запрошує (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Шановні користувачі! Наша країна відзначає День Незалежності, який ми святкуємо 24 серпня. Вітаємо усіх громадян України з найважливішим державним святом і повідомляємо, що 22 серпня бібліотека працює з 10:00 до 18:00, 23 і 24 серпня – вихідні.

Традиційно до цього свята у бібліотеці розгортаються відкриті перегляди нової літератури, присвяченої цьому святу. Отже, запрошуємо на книжкові виставки «Незалежна і єдина будь навіки, Україно!», «Барви українського  прапора», «До України серцем прихились»

26 серпня об 11 годині у відділі мистецтв відбудеться  ювілейне зібрання, присвячене 90-річчю від дня народження нашого видатного земляка, кінодіяча Петра  Юхи́мовича Тодоровського.

Яскрава, талановита, неймовірно приваблива людина. Він – представник цілої епохи. Напевно, останній з того блискучого покоління радянського кіно у період його розквіту.

Степова Україна (м. Бобринець) сформувала той поетичний світогляд митця, який заворожував та захоплював тисячі шанувальників його кінотворчості.

На заході буде представлено авторську презентацію Л.Гайди  «Петро Тодоровський у Музеї кіно Одеської кіностудії», проект «Місця, пов’язані з життям і діяльністю Петра Тодоровського у Бобринці», який представить директор  Бобринецького районного краєзнавчого музею ім.М.Смоленчука  Р. Кучугура. Доповненням до презентації стане  виставка видань та документальних матеріалів Бобринецького районного краєзнавчого музею ім.М.Смоленчука, а також повідомлення завідуючої відділом мистецтв С .Ушакової «Діяльність бібліотек у процесі популяризації творчості Петра Тодоровського». У підсумку  планується обговорення теми «Потенціал української історичної біографістики в культурологічно-освітній простір краю».

До участі запрошуються мешканці нашого краю – творчі люди, які створюють і реалізують оригінальні проекти, розробляють новітні напрямки розвитку культурологічного середовища, одночасно сприяють навчанню і вихованню молоді, реалізації потенціалу нової генерації дослідників та усі бажаючі, кому небайдужа історія рідного краю.

Контакти:

Ушакова Світлана Анатоліївна (т.0996553309, завідуюча відділом мистецтв) ,

Гайда Лариса Анатоліївна, методист комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» (т.0669446253, 0677422934, gayda73@ukr.net).

27 серпня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудуться  Краєзнавчі студії, на яких  завідувач меморіального музею М.Л.Кропивницького Микола Олександрович Галицький представить книгу «Золота духовна скарбниця Кіровоградщини (слово про корифеїв українського театру)».

Автор зібрав у книзі власні статті, які публікувалися у засобах масової інформації в останні роки, інформаційно-довідкові матеріали своїх колег – працівників меморіального музею М.Л.Кропивницького, а також спогади відомих журналістів і діячів культури – Б. Куманського, В. Шурапова, І. Казнадія.

На зустріч запрошуються краєзнавці, співробітники архівів, музеїв, читачі бібліотеки, бібліотекарі та всі бажаючі.

 Щодня, крім неділі, з 10.00 до 19.00,  у відділі документів іноземними мовами              (ІІ поверх)  всі бажаючі можуть пограти на дитячому майданчику, де є різноманітні настільні ігри, пазли, які допомагають у вивченні іноземних мов. Також є Kinect (безконтактна сенсорна гра). Щоб активізувати сенсор, не потрібно ніяких дротів і підключень, лише змахни рукою і грай. Поспіши до бібліотеки! Послуга коштує 3 грн. 50 коп. за 15 хв.

Літній читальний зал „Бібліотека під зеленими вітрилами” працюватиме в суботу, 29 серпня, з 14:00 до 18:00 в парку відпочинку «Ковалівський». Ми робимо акцент на книгу й читання, тож запрошуємо до парку переглянути книжкові новинки. А якщо у вас є книги, які ви вже не читаєте, можете принести  до літнього читального залу або в обласну бібліотеку ім. Д.Чижевського, яка проводить акцію «Бібліотека українського воїна» – збір книг для бібліотек місцевих військових частин.

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар