У Кіровограді мітингують ліквідатори аварії на ЧАЕС (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 21 серпня, під стінами міської ради зібралися ліквідатори трагедії на Чорнобильській АЕС та вдови тих, хто не дожив до цього дня з Кіровоградського, Компаніївського, Новоукраїнського, Олександрійського районів. Загалом близько 50 осіб. Вони мітингують проти відміни пільг чорнобильцям.

Як розповіли Першій електронній газеті мітингуючі, день вони обрали не випадково, адже саме в цей час у міській раді очільники міста і області вручали нагороди родинам полеглих воїнів АТО, яким, за словами чорнобильців, нині приділяють набагато більше уваги ніж їм – ліквідаторам атомної катастрофи.

Які саме пільги уряд планує скасувати і коли це зробить, мітингуючим не відомо. Але вони впевнені – це буде незабаром і вони залишаться без засобів для існування. За словами жінок, можливо скасують так звану «чорнобильську» доплату до пенсії вдовам ліквідаторів. Тож тепер їм доведеться жити лише на свою пенсію, як це роблять інші самотні пенсіонерки.

“Звісно, забувати ні про кого не можна. Ні про чорнобильців, ні про ветеранів Вітчизняної війни, ні про афганців, ні про атошників. – каже кіровоградка Олена, яка проходила повз мітинг і зацікавилася плакатами мітингуючих. – Але ображатися через те, що воїнів АТО більше шанують – дурість. Це люди, які йдуть на війну і вмирають за незалежність України. Це зовсім різні речі. На кого ці чорнобильці ображаються? На дітей, які вмирають за їхню свободу? Російського ярма їм захотілося чи за совєтами скучились? Зараз всім тяжко. Терпіти треба і армії помагати”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар