Кіровоградські школи вшанували пам’ять героїчних випускників, що загинули в АТО (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
????????????????????????????????????

Сьогодні, 21 серпня, кіровоградці вшанували пам’ять військовослужбовців, які загинули у зоні АТО, – Руслану Слободянюку та Євгену Тельнову відкрили меморіальні дошки на фасадах шкіл, де вони навчались.

Герої не вмирають лише тоді, коли пам’ять про них живе у серцях нащадків. Саме тому до свята Незалежності України, яку захищали і захищають наші земляки у зоні АТО, на фасадах 17-ї та 18-ї школи вкарбували імена мужніх випускників. І як би сумно це не звучало, але вже не вперше.

На фасаді школи № 18 вшанували пам’ять Руслана Слободянюка – меморіальну дошку стрільцю 72-ї окремої механізованої бригади повісили поруч ще з одним героїчним випускником – Сергієм Бульдовичем.

«Хто міг подумати, що в наш час у центрі Європи розгорнеться справжня війна? І ми не маємо права забути бодай одне ім’я тих, хто поклав своє життя за нас. Руслан любив життя, Руслан любив батьків, Руслан любив місто, де пройшло його дитинство і юність. Він виконував чесно свої обов’язки. Лише один не зміг виконати – повернутися додому живим», – згадала про свого мужнього учня класний керівник Тамара Руденко.

Меморіальну дошку з ім’ям бійця батальйону «Донбас» Євгена Тельнова розмістили на фасаді школи №17, поруч з дошкою пам’яті ще одного мужнього випускника –  Сергія Татарчука.

«Євген  Тельнов – не був байдужим. Він собі казав: «Хто якщо не я?». Так його виховали батьки, так його виховала школа. Сталася біда у Чорнобилі – він пішов добровольцем, сталося лихо на сході – він пішов добровольцем. Бо хто якщо не я…, – згадує про відважного випускника директор школи Володимир Гора.  – Ми збираємо матеріали, але поки що їх мало. Але у Євгена обов’язково буде місце у шкільному музеї. Обов’язково. Поруч з Татарчуком».

Вічна пам’ять тим, хто ціною власного життя захищає українську державність. Герої не вмирають!

http://persha.kr.ua/kirovogradci-proveli-v-ostannyu-put-yevgena-telnova-foto/

http://persha.kr.ua/kirovogradci-proveli-v-ostannyu-put-yevgena-telnova-foto/

http://persha.kr.ua/kirovogradci-proveli-v-ostannyu-put-yevgena-telnova-foto/

Поширити:

Залишити коментар:

коментар