Про що приватні нотаріуси повинні інформувати податкову

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Податковим кодексом передбачено, що при вчиненні ряду нотаріальних дій приватні нотаріуси повинні щокварталу подавати до контролюючого органу за місцем розташування свого робочого місця інформацію про посвідчені договори та видані свідоцтва у порядку, встановленому Кодексом для податкового розрахунку. 

Йдеться про посвідчення договорів продажу (обміну) об’єктів нерухомого майна між фізичними особами, продажу (обміну) рухомого майна; видачу свідоцтв про право на спадщину та посвідчення договорів дарування.

Порядок подання вказаної інформації затверджено наказом ДФС України від 17.07.2015 р. №507, зокрема, при вчиненні вищезазначених нотаріальних дій приватний нотаріус зобов’язаний надавати інформацію контролюючим органам шляхом заповнення граф 1, 2, За, 4 та 5 Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ), у строки, встановлені для податкового кварталу.

У зазначених графах відображається: порядковий номер, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта фізичної особи (для фізичної особи, яка має відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта), про яку надається інформація в податковому розрахунку, сума нарахованого доходу, сума сплаченого податку на доходи фізичних осіб (у випадках передбачених Кодексом), ознака доходу згідно з довідником ознак доходів.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар