У Кіровограді розкажуть про метра радянського кіно з Бобринця (АНОНС)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

26 серпня 2015 року об 11 годині у відділі мистецтв комунального закладу «Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського (м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24) відбудеться  ювілейне зібрання, присвячене 90-річчю від дня народження нашого видатного земляка, кінодіяча Петра Тодоровського. 

«Яскрава, талановита, неймовірно приваблива людина», – таким запам’ятався він сучасникам. Представник цілої епохи, напевно, останній з того блискучого покоління радянського кіно у період його розквіту.

Степова Україна (м. Бобринець) сформувала той поетичний світогляд митця, який заворожував та захоплював тисячі шанувальників його кінотворчості.

На заході буде представлено авторську презентацію Л. Гайди  «Петро Тодоровський у Музеї кіно Одеської кіностудії», проект «Місця, пов’язані з життям і діяльністю Петра Тодоровського у Бобринці» презентує директор Бобринецького районного краєзнавчого музею ім.М.Смоленчука Р. Кучугура. Доповненням до презентації стане виставка видань та документальних матеріалів Бобринецького районного краєзнавчого музею ім.М.Смоленчука, а також повідомлення С .Ушакової «Діяльність бібліотек у процесі популяризації творчості Петра Тодоровського». У підсумку планується обговорення теми «Використання потенціалу української біографістики в культурологічно-освітньому просторі краю».

 Довідка. 

Фільми Петра Тодоровського:

 Кінорежисер:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар