Важливо

На Кіровоградщині стало менше м’яса та молока

Виробництво м’яса господарствами усіх категорій у січні–липні 2015р. склало 41 тис.т та порівняно з січнем–липнем 2014р. зменшилося на одну тис.т або на 2,4%.

У січні–липні п.р. загальне виробництво молока порівняно з відповідним періодом 2014р. зменшилося на 4,4% і склало 190,6 тис.т, у т.ч. у сільсько-господарських підприємствах – на 7,5% (29,8 тис.т), господарствах населення – на 3,8% (160,8 тис.т). Порівняно з січнем–липнем 2014р. в аграрних підприємствах (крім малих) середній надій молока від однієї корови, що була         в наявності на початок 2015р., зменшився на 19 кг (на 0,6%) і становив 3090 кг.

Загальне виробництво яєць від птиці всіх видів у січні–липні 2015р. порівняно з січнем–липнем 2014р. збільшилося на 3% і склало 332,4 млн.шт.,  у т.ч. в господарствах населення – на 5,1% (263,4 млн.шт.), сільськогоспо-дарських підприємствах – зменшилося на 4,2% (69 млн.шт.). Несучість курей-несучок у січні–липні 2015р. склала 179 шт., проти 174 шт. у січні–липні 2014р.

Станом на 1 серпня 2015р. загальна чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 132,5 тис. голів (на 9,1% менше ніж на 1 серпня 2014р.), у т.ч. корів – 61,8 тис. голів (на 6,1% менше), свиней – 272 тис. голів (на 0,5% менше), овець та кіз – 55,4 тис. голів (на 8% менше), птиці – 6847,1 тис. голів (на 4,5% більше).


Comments:

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*