У жовтні-листопаді з Кіровоградської області до строкової служби призовуть 450 чоловік

Кіровоградський обласний військовий комісаріат повідомляє що, відповідно до Указу Президента України «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році» від 17 лютого 2015 року восени цього року проводиться призив громадян України на строкову військову службу.

Призову у жовтні – листопаді місяці підлягають громадяни, яким виповнилось 20 років та старші особи, які не досягли 27 річного віку і придатні за станом здоров’я для проходження військової служби у Збройних Силах України, в інших військових формуваннях та не мають право на відстрочку від призову.

В серпні місяці у міських (районних) військових комісаріатах області розпочинаються підготовчі заходи з цього питання. В ряди Збройних Сил України та інші військові формування планується призвати біля 450 осіб.

Громадяни України, які отримали повістку, зобов’язані прибути за викликом районного (міського) військового комісаріату для оформлення військово – облікових документів, проходження військово-лікарської комісії. Призовники, яким не надійшла повістка, повинні самостійно прибути до військового комісаріату, в якому знаходяться на обліку. У разі неявки призовника без поважних причин за викликом районного (міського) військового комісаріату на призовну комісію він несе адміністративну та кримінальну відповідальність.

Строки строкової військової служби в календарному обчисленні встановлюються: для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях – до 18 місяців; для осіб, які на час призову на строкову військову службу мають ступінь вищої освіти магістр – до 12 місяців.

За розпорядженням Міністерства соціальної політики України, громадянам призваним на строкову військову службу, буде надана одноразова грошова виплата у розмірі двох мінімальних зарплат. За призовниками, залишається робоче місце і компенсується із бюджету середня заробітна плата в установі, організації, незалежно від форми власності, де вони працювали під час призову.

Особа, призвана на строкову військову службу має право користування безоплатного проїзду всіма видами транспорту загального користування міського, приміського та міжміського сполучення, а також, особи які пройшли строкову військову службу, можуть в подальшому працювати в усіх видах силових структур.

Звертаємо увагу, що відповідно рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.08.14 року військовослужбовці строкової служби не будуть залучатися до виконання бойових завдань в зоні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

Військовий комісар Кіровоградського обласного військового комісаріату полковник Я.О.КУЧЕР

Поширити:

Залишити коментар:

коментар