Як забудовувалась Кіровоградщина

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

 За січень–червень 2015р. у Кіровоградській області прийнято  в експлуатацію 24,3 тис.м2 загальної площі житла, що на 33,2% більше ніж за відповідний період 2014р.   

Із загального обсягу прийнятого в експлуатацію житла по області 24 тис.м2 (98,5%) збудовано індивідуальними забудовниками.

За обсягом житлового будівництва перше місце серед міст та районів посів обласний центр, де збудовано 49% загального обсягу житла. Значну частку житла прийнято в експлуатацію також у Кіровоградському районі (14,5%), містах Олександрії (6,9%), Знам’янці (4,6%) та Світловодську (4,2%).

Обсяги прийнятого житла зросли у 10 регіонах області, найбільше – в м.Олександрії (в 2,9 раза), Кіровоградському (в 2,1 раза), Бобринецькому та Знам’янському (в 1,7 раза) районах.

Серед інших об’єктів соціальної сфери прийнято в експлуатацію медичний центр на 30 відвідувань за зміну в м.Кіровограді, дошкільний заклад на 13 місць у с.Веселівка та автомобільний кінотеатр на 30 авто у с.Соколівське Кіровоградського району.

За січень–червень 2015р. завершено будівництво та прийнято в експлуатацію гідроелектростанцію, лінії електропередачі, трубопроводи для транспортування газу, каналізаційні та водостічні мережі, станцію біологічного очищення стічних вод, берегоукріплювальні споруди, потужності з виробництва кисломолочних продуктів та тари з пластмас.

Крім того прийнято в експлуатацію зерноочисні та зерноочисно-сушильні пункти, зерносклади, комплексні пункти по переробці та зберіганню насіння, навіс для зберігання мінеральних добрив, плівочні теплиці, приміщення для великої рогатої худоби, тваринницький комплекс по вирощуванню і відгодівлі

ГУ статистики в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар