Вихованці «Зірки» – переможці турніру пам’яті Андрія Куценка

Протягом трьох днів, з 14 по 16 серпня, на верхньому полі зі штучним покриттям стадіону «Зірка» відбувався ювілейний Х всеукраїнський турнір з футболу серед юнаків 2002 років народження, присвячений пам’яті гравця та спортивного директора ФК «Зірка», тренера-викладача ДЮСШ № 2 Андрія Куценка.

Учасниками змагань стали вихованці Академії ФК «Зірка», а також юні футболісти кіровоградської ДЮСШ №2, олександрійського «Аметисту», чернігівської «Юності», криворізького «Кривбасу» та черкаського «Дніпра-80».

Турнір проводився за коловою системою, всі суперники зіграли між собою, визначивши таким чином призерів змагань. За підсумками зіграних матчів, перше місце здобули господарі – футболісти Академії ФК «Зірка», тренер – Дмитро Кононченко, які здолали усіх суперників на турнірі. Друге місце занесли до свого активу вихованці чернігівської «Юності», третє – гравці черкаського «Дніпра-80». У кроці від третьої сходинки зупинилися кіровоградські футболісти з КДЮСШ №2, посівши четверте місце. П’ятими стали юнаки з олександрійського «Аметисту». Останнє місце на турнірі в підсумку дісталося криворізькому «Кривбасу».


Крім кращих команд турніру, на змаганнях відзначили також і кращих гравців. Кращим воротарем став Вадим Перог («Зірка»), захисником – Максим Ткаченко (КДЮСШ №2), бомбардиром – Валерій Могила («Аметист»). Кращим нападником визнали Данила Скорка («Юність»). А гравцем турніру став ще один вихованець «Зірки» Богдан Гора.
Усіх призерів нагороджено відповідними кубками та медалями. Решта учасників також отримала пам’ятні призи зі змагань.
Пропонуємо вашій увазі усі результати зіграних матчів.

14 серпня 2015 року (п’ятниця)
11.00. «Зірка» (Кіровоград) – КДЮСШ № 2 (Кіровоград) – 1:0
12.00. «Юність» (Чернігів) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 8:0
13.00. «Дніпро-80» (Черкаси) – «Аметист» (Олександрія) – 1:0
14.20. «Зірка» (Кіровоград) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 12:2
15.20. КДЮСШ № 2 (Кіровоград) – «Дніпро-80» (Черкаси) – 1:4
16.20. «Юність» (Чернігів) – «Аметист» (Олександрія) – 3:0
15 серпня 2015 року (субота)
09.00. «Юність» (Чернігів) – КДЮСШ № 2 (Кіровоград) – 4:0
10.00. «Зірка» (Кіровоград) – «Дніпро-80» (Черкаси) – 3:1
11.00. «Аметист» (Олександрія) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 7:0
12.00. «Юність» (Чернігів) – «Дніпро-80» (Черкаси) – 3:0
13.00. «Зірка» (Кіровоград) – «Аметист» (Олександрія) – 3:0
14.00. «Кривбас» (Кривий Ріг) – КДЮСШ № 2 (Кіровоград) – 0:6
16.00. «Дніпро-80» (Черкаси) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 2:0
16 серпня 2015 року (неділя)
10.00. КДЮСШ № 2 (Кіровоград) – «Аметист» (Олександрія) – 2:1
12.00. «Зірка» (Кіровоград) – «Юність» (Чернігів) – 3:0

Тренер «Зірки» (U-14) Дмитро Сергійович Кононченко залишився задоволеним підсумками турніру, а також грою своєї команди. Наставник юних кіровоградців так охарактеризував виступи своїх підопічних:
– Цей турнір ми розглядали як один із етапів підготовки до чемпіонату ДЮФЛУ серед команд вищої ліги, в якому з осені гратиме наш колектив. Тому задач перемогти будь-якою ціною перед хлопцями я не ставив, але так вийшло, що вони змогли продемонструвати свої найкращі якості та виграти ці змагання. За рівнем гри до Кіровограда приїхали доволі сильні команди, три з яких грають у вищій лізі чемпіонату ДЮФЛ, а ще три – представляють першу лігу. Я задоволений виконаною роботою, адже протягом цих ігор ми награли певні зв’язки, комбінації, переглянули в ділі новачків та, вважаю, якісно підготувались до майбутньої першості.
У нас запланований ще один турнір на 25-27 серпня в Чернігові. Там вже гратимуть тільки представники вищої ліги ДЮФЛ, а також міцний білоруський колектив ФК «Мінськ». На цих змаганнях рівень учасників буде ще вищим. Саме такі турніри, повторюсь, допомагають нам проводити якісну підготовку до майбутнього чемпіонату в ДЮФЛУ.
– Які завдання ставите перед командою на прийдешній сезон в ДЮФЛ?
– Наш колектив не вважається грандом. Та й у вищій лізі ДЮФЛ «Зірка» грає всього другий сезон, а наша команда дебютує. Тому, думаю, хорошим результатом вважатиметься, якщо команда потрапить до п’ятірки найкращих у своїй групі. А якщо ми зможемо вийти в раунд стикових матчів, потрапивши у трійку кращих, то це буде дуже серйозним досягненням наших футболістів, – розказав Дмитро Кононченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар