Кіровоградців дуже просять погасити борги за тепло

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Стовідсоткове погашення заборгованості за природний газ, спожитий у минулому опалювальному періоді, є першочерговою умовою і досить жорсткою вимогою ПАТ «НАК « Нафтогаз України» для початку нового опалювального сезону.

Оплата за спожитий газ автоматично здійснюється з рахунків підприємства із спеціальним режимом використання, на які надходить оплата споживачів за надані послуги теплопостачання. В складних умовах сьогодення, ми повинні розуміти, що початок опалювального сезону залежить тільки від дотримання платіжної дисципліни, своєчасних розрахунків за спожиті енергоносії.

Пам’ятайте про відповідальність за своєчасні розрахунки за послуги з централізованого опалення!

Несплата заборгованості за надані послуги централізованого опалення у встановлені чинним житлово-комунальним законодавством строки тягне за собою звернення підприємства до суду та винесення рішення про стягнення із споживача основної заборгованості, 3% річних, інфляційних втрат та витрат по сплаті судового збору, що значно збільшує суму заборгованості.

Після отримання виконавчих листів та судових наказів по стягненню заборгованості за послуги з централізованого опалення, відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» працівниками ДВС здійснюються наступні заходи:

– накладення арешту на все рухоме та нерухоме майно з забороною його відчуження;
– встановлення місця отримання заробітної плати, пенсії та звернення стягнення на них;
– примусове вилучення майна для подальшої його реалізації.

При цьому додатково з боржників підприємства, справи яких знаходяться на примусовому виконанні в органах ДВС, стягується 10% від суми заборгованості в якості виконавчого збору, а також відшкодовуються витрати по здійсненню та веденню виконавчого провадження .

Зі своєї сторони підприємство вживає усіх заходів для забезпечення стабільного проходження опалювального сезону. Підготовка устаткування та обладнання об’єктів теплового господарства підприємства до роботи в осінньо-зимовий період 2015/2016 року здійснюється і буде завершена згідно затвердженого графіка без порушень термінів виконання робіт .

Поширити:

Залишити коментар:

коментар