Основні події в зоні проведення АТО за минулу добу (РНБО)

Основні події в зоні проведення АТО за минулу добу за даними Ради національної безпеки та оборони.

Луганський напрямок. Найбільш неспокійна обстановка зберігається у прикордонному Станично-Луганському районі. Про це повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко. Вчора після світанку ворог провів потужний мінометно-артилерійський обстріл українських позицій біля с. Болотене. Вогонь вівся з трьох різних майданчиків на протилежному березі Сіверського Донця. Ввечері ворог обстріляв з мінометів та гранатометів Станицю Луганську, внаслідок чого пошкоджено три будинки та газопровід. Дві перестрілки між бойовиками та силами АТО відбулися в Щасті.

В районі Бахмутської траси вчора вранці противник двічі обстріляв з мінометів наших бійців, які обороняють с. Нижнє. Короткотривалу збройну провокацію бойовиків зафіксовано у Новотошківському. У Золотому, користуючись щільною міською забудовою, ворог двічі обстріляв українських військових.

На ділянці фронту від Попасної до Троїцького вчора було спокійно.

Донецький напрямок. В районі Світлодарської дуги обстановка відносно спокійно. Противник вдається до дрібних провокацій з використанням стрілецької зброї у прифронтовій смузі. Роботу важкого озброєння НЗФ на цих рубежах не зафіксовано.

В районі Горлівки противник зосередив свою активність на північ від міста, перш за все поблизу с. Зайцеве. Окрім обстрілів українських позиції першої та другої ліній оборони, бойовики продовжують засилати диверсантів. Одну атаку ворожої ДРГ сили АТО відбили в районі с. Семигір’я.

На захід від Горлівки бойовики вчора вели обстріли Кірового та Новгородського, використовуючи як легке озброєння, так і великокаліберні міномети та гаубиці.

На ділянці фронту від Новгородського до Авдіївки єдиною точкою протистояння були околиці с. Новобахмутівка, які бойовики обстріляли зі 152-мм гармат, розгорнутих у Ясинуватій.

Західні околиці Донецька залишаються найгарячішою ділянкою фронту у зоні проведення АТО. Третій день поспіль ворог використовує реактивну артилерію, обстрілюючи житлові квартали українських міст. Знову постраждали Опитне та Авдіївка.

Перед Вами – фотографії, зроблені спостерігачами СЦКК. Це наслідок позавчорашніх обстрілів бойовиків у Авдіївці:

19-1 11 12 13 14 15 16 17 18 19

А це наслідки обстрілу артилерією бойовиків житлового сектору н.п. Артемове, поблизу м. Дзержинськ, Донецької області у ніч з 12 на 13 серпня:

29-10 21 22 23 24 25 26 27 28 29 29-1 29-2 29-3 29-4 29-5 29-6 29-7 29-8 29-9

На лінії Ясинувата – Яковлівка – Путилівський ліс – Спартак – аеропорт зосереджена важка техніка ворога, яка регулярно залучається до бойових дій у темну пору доби. Водночас вдень противник не наважується використовувати важке озброєння, переважно ведучи по наших позиціях «турбуючий» вогонь зі стрілецької зброї.

Найбільшу активність бойовики проявляють в районі Донецької об’їзної дороги. Водночас в районі Красногорівки і Мар’їнки обстановка дещо спокійніша: важке озброєння НЗФ практично не застосовується. На виїзді з Донецька в бік Маріуполя також було тихо.

На Маріупольському напрямку противник  продовжує дотримуватися тактики обстрілів українських укріплень з важкого озброєння, не вступаючи у ближній бій. Зазначимо: вогонь з ворожих гаубиць та важких мінометів ведеться на широкій ділянці фронту – від Новотроїцького до Талаківки як вдень, так і вночі. Пізно ввечері бойовики обстріляли наших бійців, які обороняють Новотроїцьке. Вогонь вівся зі 120-мм мінометів, які розгорнуті у Докучаєвську.

В районі Старогнатівки противник тричі відпрацював по позиціях сил АТО зі 152-мм гармат, а ввечері випустив повний комплект реактивних снарядів з установки «Град». Поблизу Павлополя і Орлівського також зафіксовано роботу ворожих гаубиць і установки «Град». Вогонь вівся з відстані 10-12 км у темну пору доби.

Близько 22 години противник обстріляв наші оборонні рубежі на схід від Талаківки, одночасно ведучи сильний вогонь з мінометів, гаубиць та реактивної артилерії. Важке озброєння противника знаходиться практично на передовій і зосереджене на трьох різних майданчиках. 2 короткотривалих епізоди порушення режиму тиші з боку противника зафіксовано в Широкиному.

На півдні Донецької області постійною мішенню бойовиків є близько 10 селищ, які нині – напівзруйновані чи знищені. З серпня 2014 року внаслідок варварських обстрілів та збройних провокацій окупантів тут загинуло 19 мирних мешканців, в тому числі – 4 дітей. Також було поранено 54 особи. Багато мешканців виїхали, рятуючись від обстрілів, але у всіх селищах під вогнем окупантів продовжують жити та працювати люди.

39-5 31 32 33 34 35 36 37 38 39 39-1 39-2 39-3 39-4

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 6 – було поранено.

Вчора в Донецькій області було зафіксовано політ 1 безпілотника. Ще один БПЛА країни-агресора було виявлено на межі Херсонської області та окупованого Криму.

Мобілізовані військовослужбовці проходять інтенсивні тренування

На Рівненському полігоні військові опановують тактику протидії засідкам ворога. Бійці зобов’язані оперативно реагувати на екстремальну ситуацію, вести вогонь з різних позицій та знешкодити загрозу для подальшого руху. В основу цієї вправи ліг досвід ЗСУ в зоні АТО.

44 41 42 43

Також, враховуючи напружену обстановку на лінії зіткнення, наші артилеристи вдосконалюють бойові навички, насамперед, у стрільби з реактивної артилерії. Мобілізовані військовослужбовці відпрацювали виведення установки «Град» на вогневі позиції, бойову стрільбу, а також стрільбу вночі з підсвіткою з мінометів.

56 51 52 53 54 55

На фронт надходить сучасна військова техніка

Протягом року парк автомобільної та бронетанкової техніки Національної гвардії України оновився сучасними бойовими машинами.

Головним полігоном для її випробувань стала зона АТО, де техніка перевіряється в екстремальних умовах та в бою. Наші військові можуть дати об’єктивну оцінку техніці вітчизняного виробництва та розповісти про те, як українські танки, БТРи та бронеавтомобілі відбивали напади бойовиків. Також систематично проводиться робота з ремонту та обслуговування автомобільного парку.

69-4 61 62 63 64 65 66 67 68 69 69-1 69-2 69-3

Військовослужбовці відвідали поранених з зони АТО

Національні гвардійці Дніпропетровщини завітали до колег, які проходять курс реабілітації. Гвардійці подякували бойовим побратимам за підтримку та допомогу і запевнили, що готові обороняти Україну від агресії.

74 71 72 73

Українські психологи та капелани надають моральну та духовну підтримку нашим військовим на передовій

Психологи на фронті виконують роль зв’язуючої ланки між бійцями та військовим керівництвом – інформують про прийняті рішення, векдуть дипломатичні переговори, контролюють порядок демобілізації військовослужбовців та правила отримання пільг та соціальних гарантій учасникам АТО. Водночас капелани надають пастирську допомогу, служать молебні та ведуть духовні бесіди з військовими.

85 81 82 83 84

Відбулася ротація військовослужбовців ЗСУ, які з честю захищали незалежність та територіальну цілісність України

Черговий підрозділ наших воїнів повернувся до Одеси. Мешканці міста, друзі та родичі зустрічали своїх героїв патріотичними гаслами та імпровізованим коридором слави. За народною традицією, одесити вручили бійцям український коровай, солодощі та квіти.

99-1 91 92 93 94 95 96 97 98 99

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар