Росіянину видали паспорт, в якому Одесу приписали до Росії

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

МЗС Литви опублікувало фото паспорта росіянина, місцем народження якого є «Одеська область, Росія». Відповідну публікацію відомство зробило на своїй сторінці у Twitter, пише сайт української діаспори ВІДІА.

«Литовське консульство отримало ще один “чарівний російський паспорт”. 15/02/2011 Одеса/ Росія. Це лише помилка?» — зауважило МЗС Литви, додавши фото документа. Паспорт було видано у лютому 2011 року в Калінінградській області.


«Зараз важко інтерпретувати те, що це може означати, давайте називати це безліччю чарівних співпадінь, і всі вони чомусь пов’язані з Україною. Можливо, те, що в думках, з’являється і в документах, можу зробити такі припущення», – сказав  міністр закордонних справ Литви Лінас  Лінкявічюс, який наразі знаходиться в Україні. Лінкявічюс припустив, що Росія знову пояснить ситуацію помилкою.

«У таких випадках, страждають власники таких паспортів, вони тут ні при чому, але, можливо, і вони повинні цікавитися тим, які документи у них на руках. Помилки бувають різні, але дуже дивно, що вони останнім часом пов’язані з однією державою, проти якого здійснюється агресія. Такі помилки знаходять не лише комічну, а й трагікомічну форму», — сказав Лінкявічюс.

Минулого тижня, зазначимо, до міністерства закордонних справ Литви потрапив паспорт російського громадянина, виданий у 2013 році, в якому Крим зазначений як частина Російської Федерації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар