Цьогоріч у КНТУ навчатиметься 15 учасників АТО

11 серпня в Україні закінчилася вступна кампанія-2015 для абітурієнтів, які бажали вступити до вищих навчальних закладів на бюджетні місця денної форми навчання. У Кіровоградському національному технічному університеті вже видано наказ про зарахування 442 нових студентів, серед яких 15 – учасники антитерористичної операції – повідомляють на офіційному сайті КНТУ.

Як повідомив керівник центру довузівської підготовки КНТУ професор Микола Петренко, цього року в рамках профорієнтаційної роботи та підготовки до приймальної кампанії, в першу чергу, приділялась увага ознайомленню абітурієнтів та їхніх батьків зі змінами порядку вступу до вищих навчальних закладів, зокрема – з новою системою пріоритетності заяв. Під час зустрічей зі школярами, студентами коледжів, технікумів представники КНТУ наголошували на важливості правильного, раціонального зазначення пріоритету заяви, щоб не залишитись взагалі поза держбюджетного місця. Відповідно, було проведено багато індивідуальної роботи з абітурієнтами та їхніми батьками. До цієї роботи долучилися діючі студенти – вони працювали з учнями тих шкіл, де самі колись навчались. Цього року у профорієнтаційній роботі більш активно, аніж раніше, використовувалися соціальні мережі, де розміщувалась інформація про університет, умови навчання тощо. Загалом, вступна кампанія-2015 пройшла без особливих проблем.

Підсумки вступної кампанії в цифрах:

1. подано заяв про зарахування до Кіровоградського національного технічного університету – 2238;

2. державне замовлення на підготовку бакалаврів за денною формою навчання:

2.1. а базі повної загальної середньої освіти – 150, на базі освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст» – 292, сумарно – 442 особи (минулого року 470);

2.2. державне замовлення на підготовку магістрів – 160, на підготовку спеціалістів – 193;

3. серед нових студентів КНТУ цього року буде 15 ветеранів АТО, 12 навчатимуться на денній формі, три – на заочній.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар