Депутати облради дозволили маловищанам створити об’єднану громаду

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 14 серпня, під час засідання позачергової 38-ї сесії обласної ради депутати затвердили проект об’єднання громад Маловисківського району.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної газети, рішення було прийнято не одразу.

Так депутат Микола Корецький поставив під сумнів економічну доцільність об’єднання Маловисківщини за запропонованим районом проектом. Також він апелював до думки, що досі не  відпрацьована законодавча база по об’єднанню.

Відповідь надав Маловисківський міський голова Юрій Гульдас:  «Чому зараз ми кажемо: «А давайте спочатку побудуємо дороги і школи, а потім будемо об’єднуватися»?. Чому Ми 24 роки нічого не робили, а тут раптом кинулися? Дійсно, сьогодні далеко не всі економічні питання закриті. Але треба думати не про свої крісла, а про людей. Зараз влада передається державі і люди самі будуть творити свої громади і вирішувати всі питання. Всі реформи, які проводилися згори, були провалені. А тепер люди самі зможуть вирішувати, що їм треба міняти, кого обирати, які дороги ремонтувати і чи треба закривати якусь там школу. Майбутнє за громадами!»

Гульдаса підтримав депутат від Маловисківського району Андрій Флоря, який звернувся до колег з проханням задовольнити бажання маловищан про об’єднання.

Перед голосуванням до депутатів облради звернувся і Анатолій Коротков. Він побажав колегам, щоб  у них не виникло таких проблем, як з перейменуванням бібліотеки ім. Гайдара. Проте депутати до Короткова не прислухалися і перше голосування провалили – з 52 депутатів проголосувало 50, тож на підтримку маловищан не вистачило лише 1 голосу.

Потому до депутатів вирішив звернутися і Ігор Добрянський. «Мені здається, що тут зібралася економічна й інтелектуальна еліта, але багато хто не знає навіть як правильно село пишеться – Ульяновка чи Ульянівка.  А пишеться Ульяновка. Тож давайте підтримаємо бажання громади об’єднатися», – сказав виходець з міста Ульяновка депутат Добрянський.

На прохання голови облради Олександра Чорноіваненка депутати повторно проголосували поіменно і таки затвердили план об’єднання Маловисківської громади і призначили місцеві вибори.

Отож, проектом рішення передбачається утворення Маловисківської міської об’єднаної територіальної громади з центром у місті Мала Виска, що об’єднає населені пункти Олександрівської, Первомайської, Паліївської сільських та Маловисківської міської ради. Маловисківського району, а також призначення перших місцевих виборів депутатів Маловисківської міської ради та Маловисківського міського голови об’єднаної територіальної громади Маловисківського району Кіровоградської області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар