На Кіровоградщині чоловік помер у лікарні від втрати крові (ВІДЕО)

На Кіровоградщині родина 49-річного чоловіка звинувачує лікарів у халатності та недбалому ставленні до професійних обов’язків. Деталі – у сюжеті “Подробиць”.

Дружина Олександра Даценка, Тетяна, розповідає: однієї травневої неділі чоловік повертався зі ставка. На одній з польових доріг – не впорався з керуванням. Машина перекинулася. Олександр дістав відкритий перелом стегна. Зламана кістка – зачепила артерію, чоловік втратив багато крові. На допомогу тоді прийшли селяни – наклали жгут. Швидко прибула й місцева медсестра.

“Він був у свідомості, так як я подивилася – ніяких ушкоджень не було. Правильно наложений жгут, добре затягнули, я потім дивилася, що кров не йшла”, – говорить Оксана Дядюра, медична сестра Помічнянської лікарської амбулаторії.

Далі Олександра – відправили у Помічнянську лікарню. Там він був – вже за сорок хвилин після ДТП. Та лікарі, запевняють родичі померлого, зовсім не квапилися надавати допомогу. Тетяна розповідає: щойно їй повідомили про ДТП – вона побігла до сусіда – він хірург. Той не схотів їхати до лікарні. Мовляв, викличуть – поїде. Хоча фельдшери завчасно повідомили, що відправили постраждалого після аварії.

“Сказали підготувати операційну, але нічого не було готове, ургентний черговий лікар Ратушенко Олег Валентинович. Ну нічого не зробив для порятунку. Півтори години лежав і стікав кров’ю і на цьому закінчилося все”, – розповідає Тетяна Даценко, дружина померлого

“Хірурга весь цей час не було, ми просили – капайте, вливайте кров, тому що рана була така відкрита, вони відповідали одне єдине – зараз прийде доктор – все”, – говорить Ольга Котовська, сестра Тетяни Даценко.

У лікарні всі звинувачення родичів відкидають. Мовляв, був неробочий час, неділя. Тож, поки прибули усі лікарі – рятувати вже не було кого.

“Після того, як мені передзвонив черговий лікар Ратушенко і сказав, що треба прийти, бо тут ДТП, я прийшов в лікарню на протязі 10-12 хвилин, хворий знаходився в агонуючому стані”, – говорить Юрій Рудий, хірург ДЗ “Вузлова лікарня станції “Помічна”.

“Він був доставлений до нас, коли було вже несумісно з життям”, – говорить Вікторія Воронько, головний лікар ДЗ “Вузлова лікарня станції “Помічна”.

У висновку судмедексперта, причину смерті Олександра вказано: значна втрата крові. Родичі загиблого – звернулися до прокуратури й Мінохорони здоров’я. За фактом ненадання медичної допомоги Олександру Даценку – вже відкрили кримінальне провадження.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар