Завдяки допомозі небайдужих, хлопчик з Кіровограда лікується в Ізраїлі (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Данилко Ященко (2007 р.н.) народився здоровим, із 2-х років почав ходити до дитсадка. Та коли в 6,5 років пішов у перший клас, почав хворіти.  Лікарі поставили діагноз –  «прогресуюча м’язова дистрофія» (хвороба Дюшена). В Україні медицина проти такого діагнозу безсила. Сім’я зібрала гроші на лікування Данилка в Ізраїлі. Тут фахівці допомогли поставити хлопчика на ноги. Про результати чергової поїздки в клініку мама Данилка Маргарита Ященко розповіла Першій електронній газеті:

“В червні відбулась наша чергова поїздка до Ізраїлю. Ми відвідали в Тель-Авіві в клініці Ассута професора  Йорам Нево. Спочатку лікар задавав мені  питання щодо Даніного стилю життя, зокрема режим його харчування, про елементи вправ, які ми виконуємо щоранку та щовечора, кількість відвідувань до басейну щотижня, про коло спілкування з друзями, про психологічний та емоційний стан дитини, про втому протягом дня, успіхи в школі та інше.

Потім професор переглянув, підготовлені мною матеріали з моніторингом розгорнутих аналізів крові на біохімію в період з жовтня 2013 року та червень 2015 року, провів обстеження фізичного стану Дані і зробив висновок, що ми змогли зупинити прогресування хвороби!

 На даний час, у нас залишилось одне не виконане завдання – зниження ваги. Але, ми перейшли на ізраїльські гормональні препарати, які утворюють почуття апетиту менше ніж вітчизняні. Після місячного прийому ізраїльського преднізолону ми спостерігали зниження потреби в їжі у дитини.

Ми отримали новий пакет завдань до наступного року, які мають ще більшу кількість і тривалість щоденних вправ та рекомендації стосовно дозування необхідних препаратів і вітамінів, а також про тримання під контролем тиск, зір, шлунок та інше.

 Також в клініці Ассута проводились процедури фізіотерапії під керівництвом фізіотерапевта з вищою медичною освітою Еліт. У зв’язку з обмеженими фінансовими можливостями, за нашим проханням, знову проводились стислі процедури під відеозапис. Взагалі Еліт була задоволена фізичним станом Дані і сказала, що видно, що дитина натренована. Їй подобалось працювати з Даниїлом, тому що він слухняно виконував усі вправи і мав позитивний настрій. Хоча цього разу до нашого звичайного  переліку важливих вправ Еліт додала декілька активних вправ, які дитина повинна виконувати їх кожен день самостійно.

На гідротерапії все пройшло чудово! Даня показав свою спритність та досягнення. Отже, ми в Кіровограді приділяємо тренуванню в басейні багато уваги і зусиль і це дало позитивний результат.

На даний час, для здоров я Даниїла, наша сім я продовжує працювати над виконанням завдань та рекомендацій, поставлених ізраїльськими лікарями, в надії на появу лікарського препарату, який би мав повністю вилікувати нашого синочка.

Від нашої сім ї слова великої вдячності нашим батькам, родичам, друзям,  колегам по роботі, вчителям та батькам школи Вікторії-П, депутатам Кіровоградської міської ради, депутату Кіровоградської обласної ради, адміністрації фітнес клубу Галатея, РПК «Графіка», керівнику ансамблю «Конвалія», благодійним організаціям «Дотик милосердя» та «Благосвіт» і всім, хто приймав участь у допомозі на лікування нашого сина!!!”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар