Прощавай, спека! Відзавтра очікується суттєве зниження температури

Сьогодні – останній день аномальної спеки в Кіровограді і Україні вцілому.


Такий прогноз на наступні дні дає Наталка Діденко, головний синоптик порталу Opogode. Надалі температура почне знижуватись.

“Сьогодні вся Україна буде охоплена ізотермою +30 градусів. Тобто, нижче +30 не буде ніде, а протягом дня, як і тривалий попередній період, +30+37 градусів. Але! Як кажуть “сколько верёвочке не виться…”

На Маковія, завтра, 14 серпня, в Україні почнуться перші термічні зрушення. Ще буде спекотно, ще будуть довгими позначки на термометрах, але на заході та півночі України спека почне слабшати. Завтра вдень у західних областях температура повітря становитиме не +35, а +26+31 градус. Такі ж зміни очікуються також на крайній півночі.
Спека так просто не відчепиться і спробує “реваншнути”, але протягом 17-18 серпня, понеділка-вівторка, вам доведеться діставати піджачки, кохтинки і навіть легкі курточки!
Дощі завтра найбільш ймовірні на заході та півдні, ще вночі також у північних областях, на решті території сухо.
У Києві найближчої ночі можливий невеликий дощ, вдень на Маковія – без суттєвих опадів. І головне, що в столиці також спека почне поступово слабшати. Завтра вдень вона очікується в межах +28+30 градусів. А впродовж понеділка-вівторка навіть трохи померзнемо. У центральній частині опадів не очікується. Температура повітря вночі 20-25 тепла,  вдень 30-35, місцями 37 градусів тепла.”, – пише Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар