Мобільний додаток допоможе кіровоградцям пережити місцеві вибори

Сьогодні, 13 серпня, кіровоградцям розповіли про підготовку до місцевих виборів, які відбудуться у жовтні, а саме – проект «Молодь обирає!», на втілення якого Фонд сприяння демократії Посольства США виділив кошти.

«Лише позавчора ми підписали грантову угоду з Фондом сприяння демократії Посольства США, які підтримали наш проект, – розповідає керівник проекту «Молодь обирає!» Ольга Гріднєва. – Зараз триває підготовка до створення мобільного додатку «Помічник виборця», де буде зібрана вся інформація присвячена передвиборчим перегонам та виборам. Також тут можна буде перевірити, чи внесли ваше прізвище у список виборців. Особливо ця інформація актуальна для тих, хто йде голосувати вперше».

Як повідомили куратори, на цьому проект не вичерпує себе. Дизайнер Ігор Соломаха готуватиме інфографіку по кожному з кандидатів на посаду міського голови, аналізуючи його програму. «Таким чином ми вирішимо проблему, де шукати інформацію молодому виборцю. Тут не буде жодної політичної реклами – лише інформація», – переконують керівники проекту.

Додаток планують запустити на початку жовтня поточного року.

Крім того у рамках проекту, що спрямований на підвищення активності молоді під час місцевих виборів, проходитимуть тренінги для ЗМІ, дебати з кандидатами на посаду голови міськради та кандидатами у міську та обласну ради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар