Світловодець їхав у таксі з гранатою, якою мав оборонятися (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора, 11 серпня, на одному з блокпостів міста Світловодськ працівники ДАІ виявили та вилучили у пасажира таксі предмет, схожий на гранату Ф-1.

Власником вибухівки виявився 38-річний раніше судимий за крадіжки та наркозлочини світловодець – пасажир таксі. Він тримав під пасажирським сидінням поліетиленовий пакет, у якому й перевозив заборонений предмет зі схованки до власної домівки. Чоловік пояснив, що колись начебто отримав вибуховий пристрій у подарунок від товариша. Оскільки це було давно, не пам’ятає від кого саме. В даний час граната необхідна йому для самозахисту. Однак у який спосіб підозрюваний планував захистити себе предметом, який запросто міг «знести в повітря» дім або ж смертельно травмувати його, пояснити не зміг.

Вилучений предмет направлено для проведення експертизи. Якщо експерти визнають гранату Ф-1 справжньою, чоловік може отримати реальний тюремний строк.

Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами». За ці дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Прес-служба УМВС в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар