Міськвиконком підтримав перейменування назв комуністичних вулиць

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Топонімічна комісія винесла на розгляд депутатів міськради пропозицію про перейменування 28 вулиць, назви яких підлягають зміні відповідно до закону про декомунізацію.

Таке рішення прийняли сьогодні під час засідання виконавчого комітету Кіровоградської міської ради – повідомив кореспондент Першої електронної.

Перейменувати пропонується частину вулиці Героїв Сталінграда, від вулиці Андріївської до вулиці Пацаєва, на вулицю Академіка Тамма, іншу частину вулиці Героїв Сталінграда – на вулицю Героїв України, вулицю Медведєва на вулицю Євгена Чикаленка, вулицю Московську на вулицю Холодноярську, вулицю 20 років міліції на вулицю Солдатську, вулицю 40-річчя Перемоги на вулицю Бобринецький шлях, вулицю Щорса на вулицю Ганни Дмитрян, вулицю Енгельса на вулицю Петропавлівську, провулок Енгельса на провулок Петропавлівський, вулицю 50 років Жовтня на Фортечний проспект, вулицю Жовтневої революції на вулицю Вокзальну, проспект Комуністичний на Студентський бульвар.

А також:
вулиця Артема – на вулицю Павла Рябкова
вулиця Будьонного – на вулицю Віктора Домонтовича
провулок Будьонного – на провулок Віктора Домонтовича
вулиця Ванди Василевської – на вулицю Феодосія Козачинського
вулиця Валентини Терешкової – на вулицю Ярослава Мудрого
вулиця Гайдара – на вулицю Олега Ольжича
вулиця Дем’яна Бєдного – на вулицю Олександра Олеся
вулиця Димитрова – на вулицю Григорія Синиці
вулиця Кропоткіна – на вулицю Дмитра Придатка
вулиця Куйбишева – на вулицю Юрія Краснокутського
вулиця Марії Ульянової – на вулицю Бесарабська
вулиця Пальміро Тольятті – на вулицю Гетьмана Сагайдачного
проїзд Петровського – на вулицю Євгена Березняка
вулицю Повітрянофлотську – на вулицю Сергія Сєнчева
вулицю Профінтерну – на вулицю Панаса Михалевича
вулицю Радянську – на вулицю Івана Похитонова
вулицю Толбухіна – на вулицю Олександра Олійника

Проектами рішень міської ради передбачається, що з метою приведення у відповідність до нових адрес документів фізичних та юридичних осіб, об’єднань громадян тощо буде встановлена можливість використання старих назв вулиць до 31 грудня 2016 року.

Тільки один із запропонованих варіантів викликав сумнів у членів топонімічної комісії і викликав дискусії у громадського активу міста: Фортечний проспект замість 50 років жовтня. Член виконавчого комітету Олександр Ратушняк натомість пропонує назву вулиця Соборна, яку ще у 90-х роках пропонував професог Григорій Клочек. У відповідь Сергій Запорожан запропонував підтримати рішення вцілому, але винести цю пропозицію  на сесію міськради, яка і прийме остаточне рішення стосовно назв кіровоградських вулиць.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар