Ніколаєнко: Підписання угоди про асоціацію з ЄС поверне державу до кризи 90-х років

У разі підписання Україною Асоціації з ЄС існує реальна загроза повернення держави в кризу початку 90-х років, коли підприємства не працювали, людям не платили зарплату, а придбати товар у магазинах можна було лише за спеціальними купонами.

Про це під час сьогоднішньої зустрічі з активістами студентських організацій сказав голова ОДА Андрій Ніколаєнко, передає кореспондент Першої електронної.

Андрій Ніколаєнко наголосив, що пауза України в підписанні угоди лежить не в політичній, а в економічній площині. Держава ще недосягла такого рівня, щоб бути рівноправним партнером із країнами ЄС. Відмова останніх надати фінансові гарантії стабілізації української економіки призведуть до її практичного знищення. Бо ті 800 мільйонів чи мільярд євро не компенсують 40 мільярдів втрат від експорту українських товарів у Росію.

«Уряд і керівництво держави опинилися в ситуації, коли нам чітко з російської сторони було обумовлено, які проблеми в нас почнуться при підписанні угоди про Асоціацію. З іншого боку до цього часу уряд не має жодних офіційно оформлених пропозицій від Європи про економічну допомогу», – сказав Андрій Ніколаєнко.

Коментуючи останні події, які відбуваються в державі, голова ОДА також сказав:

«Ми прагнемо й далі будемо рухатися в Європейський Союз. Я ще раз сподіваюся, що події, які протягом останнього тижня відбуваються в Україні дадуть привід задуматися не лише українським, а, насамперед, європейським політикам. Якщо їхнє прагнення залучити Україну в європейське суспільство щире, вони зрозуміють, що потрібні інші аргументи, крім суто політичних».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар