В Олександрії судили “телефонного терориста”

В Олександрійському міськрайсуді відбувся суд над телефонним терористом. Ним виявилося, як зазначено в матеріалах кримінальної справи, «особа без громадянства, родом з міста Южно-Сахалінська Російської Федерації, тривалий час проживає на території України».

У квітні 2011 року цей громадянин був засуджений Печерським районним судом міста Києва на 9 років позбавлення волі за зґвалтування та грабіж при обтяжуючих обставинах, повідомляє Олександрійській тиждень.

Відбуваючи покарання в Петрівській виправній колонії № 49, насильник, ймовірно, занудьгувавши на нарах, 4 травня 2013 року в 12:00 дня подзвонив з мобільного телефону в службу «102» і повідомив, що в Києві заміновано посольство Російської Федерації. У матеріалах справи йдеться: «Проведеним оглядом місця події із залученням фахівців відділу вибухотехнічних та пожежо-технічних досліджень факт мінування посольства Російської Федерації не підтвердився. Таким чином, обвинувачений скоїв кримінальний злочин у вигляді завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, загрозливого загибелі людей чи іншими тяжкими наслідками, вчинене повторно, тобто вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 259 КК України ».

На цьому терорист не заспокоївся і в той же день в 21:00 знову зателефонував на спецлінію «044-102» і повідомив про те, що замінований Центральний залізничний вокзал станції «Київ-Пасажирський». Проведеним оглядом місця події факт мінування не підтвердився. Розмір майнової шкоди станції «Київ-Пасажирський» склав 11792 грн.

Вироком Олександрійського міськрайсуду терористові було призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 4 роки і 2 місяці в доповнення до чинного терміну.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар