Кіровоградщина: інвалід-учасник АТО відкрив свою еко-справу за гроші з компенсації

Олександр Чалапчій, учасник АТО, котрий під час бойових дій втратив обидві ноги, отримав грошову компенсацію від держави та використав ці гроші на відкриття власного еко-бізнесу – повідомляє “Страйк”.

Віднедавна в рідному селі Олександра Ульянівці Кіровоградської області працює фабрика з виробництва екопалива з соломи та відходів соняшнику.

“Не звик я себе жаліти або у когось щось просити. У лікарні, поки інші не вставали з ліжок, я їздив на колясці коридорами. Спочатку на війну їздив як волонтер, там побачив своїх колишніх учнів. Я працював викладачем в коледжі, де навчав електрогазозварюванню. Минулого літа прийшов у військкомат і зареєструвався. Незабаром мене мобілізували до 34 кіровоградського батальйону. А в кінці вересня під селищем Ленінське на Донбасі мені прилетіла міна, відірвало обидві ноги. Потрапив до лікарні, але довго не лежав. Незабаром уже на колясці їздив”, – розповів Олександр.

Ідея щодо відкриття еко-бізнесу в Олександра з’явилась під час реабілітації в Австрії.

“Там я начитався про те, що невелика країна активно себе забезпечує теплом завдяки виробництву екопалива. Це мене зацікавило і, повернувшись додому, став реалізовувати ідею в життя. На виділені мені від держави гроші – 300 тисяч гривень – купив устаткування для спресовки сировини. Машину для сушки я зробив сам і заощадив 100 тисяч. Адже я до війни розробляв котли і варив їх”, – каже чоловік.

Як тільки стало відомо про проект Олександра, з’явилось безліч людей, котрі захотіли йому безкоштовно допомогти з просуванням продукції, котру він виробляє – брикетів, які спалюватимуть у котлах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар