Промисловці Кіровограда: борги по зарплаті – наслідок невідшкодування ПДВ

7 серпня в Кіровограді відбувся круглий стіл з представниками Кіровоградського обласного об’єднання роботодавців та представниками Головного управління Державної фіскальної служби в Кіровоградській області. Роботодавці порушили проблему заборгованості з автоматичного відшкодування сум ПДВ підприємствам області з державного бюджету.

Критикували незадовільну роботу фіскальної служби директори та представники таких провідних машинобудівних підприємств регіону, як  ПАТ «Червона зірка», ПАТ «Гідросила», ПрАТ «Гідросила АПМ», ПрАТ «Торговий дім «Гідросила». На зустрічі були також присутні народний депутат України Станіслав Березкін та заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко.

«Податкова повинна уже сьогодні рухатись в режимі термінового повідомлення своєму керівництву про те, що в Кіровоградській області відбувся круглий стіл, де була гостра розмова. І ця розмова може перерости із відшкодування ПДВ у виплату зарплат», – заявив заступник голови Кіровоградської обласної Державної адміністрації Сергій Коваленко.

«Сьогодні я тут тому, що у нас в області склалася критична ситуація. Існує декілька факторів неповернення сум ПДВ. Перший – це умисний. Просто умисне доведення компаній до такого стану тими, кому це потрібно. І другий –  бездіяльність зі сторони служби, яка сидить за цим столом. Хто дозволив не повертати ПДВ підприємствам? Компанією «Креатив» було зроблено 231 заявку про відшкодування ПДВ, і не повернено кошти по жодній з них. Це катастрофа для підприємств регіону. Я рекомендую написати листа в податкову, прем’єр-міністру, Президенту з приводу цієї проблемної ситуації», – заявив народний депутат Станіслав Березкін.

«Обласна організація роботодавців давала запит щодо двох компаній, і от щодо «Червоної зірки» відповідь – 19 млн грн відшкодування не отримано ще на момент подачі заявки, зараз ця сума, можливо вже більша. І по одному із підприємств «Гідросили» теж не повернено 13 млн грн відшкодування», – звернувся до представників фіскальних органів представник промисловців Павло Штутман.

«Якщо підвести короткий підсумок, хочу зазначити, що сьогоднішня зустріч є дуже важливою і знаковою тому, що однією із головних умов успішного функціювання фіскальної служби це є партнерські стосунки з бізнесом. І сьогодні в цій залі присутні в переважній кількості керівники підприємств, які надають значні надходження до державного бюджету. В свою чергу кажу, що сьогоднішня розмова є важливим меседжем, який я в обов’язковому порядку донесу до керівництва ДФС України і доповім про ситуацію, яка склалася на сьогодні в Кіровоградській області», – зазначив в.о. начальника ДФС у Кіровоградській області Олег Личман.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар