Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує (АНОНС)

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує відвідати наступні заходи 10 серпня – 15 cерпня 2015 року

Літня школа мистецтв для малих і дорослих продовжує свою роботу! Не втратьте нагоди відвідати останні майстер-класи. Зокрема, 10, 11, 12 серпня о 15.00 відбудеться майстер – клас – розпис на склі «Козак Мамай». Розписувати скло – цікаво і весело, тим паче, що це найпопулярніший на Україні образ козака – захисника.

Зареєструватися можна за телефоном 099 655 33 09 (Світлана Анатоліївна). Також запрошуємо переглянути виставки творчих робіт майстринь Людмили Кривенко та Ірини Мелешко у відділі мистецтв. По виставках проводяться екскурсії.

Триває кінематографічний серпень у бібліотечному кіноклубі «Екран», який присвячений італійському кіно і має назву «Символи Італії – Софі Лорен і Марчелло Мастрояні». 12 серпня, у середу, о 15.00 відбудеться показ фільму «Леді Л» за однойменним романом Ромена Гарі. На святкуванні 80-річчя герцогині Луїзи Лендейл, більше відомої як “Леді Л”, її біограф сер Персі просить даму розповісти про свою юність. Вона, яка народилася на Корсиці, розповідає про те, як потрапила в Париж, де, працюючи прачкою, познайомилася в публічному будинку з грабіжником банків відчайдушним красенем, революціонером і анархістом-терористом Арманом Дені. Сюжет фільму – незмінно захопливий. Тут ви побачите незрівнянну гру Софі Лорен.

Запрошуємо ознайомитися з виставками, присвяченими ювілеям видатних митців. У відділі обслуговування користувачів працює книжкова виставка «І все, що я писав, мені боліло» до 165-річчя від дня народження французького письменника Гі де Мопассана, книжкова виставка «Патріарх української науки» до 150-річчя від дня народження А. Шептицького.

У відділі мистецтв – виставки до 160-річчя від дня народження українського композитора та диригента О.М. Виноградського, до 80-річчя від дня народження грузинського композитора Гії Канчелі.

Нещодавно, 5 серпня своє почесне 80-річчя відзначив наш земляк, письменник, літературознавець Віктор Погрібний. У відділікраєзнавства працює книжкова виставка «Син степу», присвячена його творчості.

Щодня, крім неділі, з 10.00 до 19.00, у відділі документів іноземними мовами (ІІ поверх) всі бажаючі можуть пограти на дитячому майданчику, де є різноманітні настільні ігри, пазли, які допомагають у вивченні іноземних мов. Також є Kinect (безконтактна сенсорна гра).

Літній читальний зал „Бібліотека під зеленими вітрилами” працюватиме в суботу, 15 серпня, з 14:00 до 18:00 в парку відпочинку «Ковалівський». Ми робимо акцент на книгу й читання, тож запрошуємо переглянути нові надходження в парку. А якщо у вас є книги, які ви вже не читаєте, можете принести до літнього читального залу або в обласну бібліотеку ім. Д.Чижевського, яка проводить акцію «Бібліотека українського воїна» – збір книг для бібліотек місцевих військових частин.

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар