Сільська рада на Кіровоградщині намагалася позбавити малозабезпечених дітей безкоштовного харчування

За втручання прокуратури Компаніївського району 6 дітей пільгових категорій харчуватимуться у садочку безкоштовно.

Рішенням Компаніївського районного суду задоволено позов прокурора до Червоновершівської сільської ради щодо звільнення від плати за харчування в комунальному дошкільному навчальному закладі 6 дітей пільгових категорій, повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Судом підтримано позицію прокуратури щодо протиправності рішення сільської ради від 30.01.2015 «Про встановлення батьківської плати за харчування дітей у Роздольному ДНЗ «Пролісок»» в частині не звільнення від плати за харчування в дошкільних навчальних закладах окремої категорії батьків або осіб, які їх заміняють, та зобов’язано сільську раду внести зміни до вищезазначеного рішення шляхом звільнення від плати за харчування малозабезпечених сімей.

В цьому році ювенальними прокурорами виявлено негативну тенденцію щодо безпідставного не звільнення дітей пільгових категорій від сплати за харчування ДНЗ. Наразі, прокуратурою вживаються заходи представницького характеру до поновлення прав дітей, судами області вже задоволена 2 позови такої категорії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар